Vervoersmaatschappij ATAC verliest 3 miljoen euro per maand

De stedelijke vervoersmaatschappij ATAC (Agenzia per i Trasporti Autoferrotranviari del Comune di Roma) heeft sinds het begin van de viruscrisis iedere maand gemiddeld 3 miljoen euro verloren als gevolg van de forse daling in de ticketverkoop. ATAC is al jaren zwaar verlieslatend. Het bedrijf heeft 1,4 miljard euro schulden.

Dat is geen goed nieuws voor ATAC, de overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor de planning en ontwikkeling en de tarieven van  het openbaar vervoer in Rome. ATAC is de opdrachtgever van de vervoerbedrijven Trambus (bus en tram) en Met.Ro. (metrovervoer).

atac_busje

Tijdens de lockdowns maakten in Rome gemiddeld 85 procent minder passagiers gebruik van het openbaar vervoer. De cijfers van de jongste maanden werden vergeleken met dezelfde periodes vorig jaar.

De verliescijfers zijn zeer zorgwekkend voor ATAC omdat de overheidsinstelling momenteel onder toezicht staat van de faillissementsrechtbank en moet werken binnen de strakke limieten van een reddingsplan.

Als het dochterbedrijf van de stad Rome er niet in slaagt om de afspraken na te komen en de vooraf vastgestelde quota uit dat plan te halen, dreigen grote problemen te ontstaan en is de liquidatie van ATAC niet ondenkbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.