Mario Draghi krijgt vertrouwen in Kamer en Senaat en kan starten

De nieuwe regering onder leiding van Mario Draghi krijgt het vertrouwen van zowel de Kamer als de Senaat. De voormalige baas van de Europese Centrale Bank (ECB) kon telkens rekenen op een grote meerderheid van de stemmen en kan vandaag al aan de slag. Er staat een digitale top met de G7 op het programma.

Dat is een forum van zeven vooraanstaande industriële staten (Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten) en de Europese Unie. Draghi komt niet als groentje binnen in die club, hij heeft het voordeel dat hij vrijwel alle betrokkenen al leerde kennen tijdens zijn vorige baan.

Eerder deze week zei Draghi dat hij zich nooit eerder in zijn carrière zo emotioneel betrokken had gevoeld als bij zijn huidige job en dat hij zijn verantwoordelijkheid zou opnemen. Hij verklaarde er alles aan te zullen doen om het land uit de gezondheidscrisis te leiden en de economie te herstellen.

De regering van nationale eenheid die Draghi leidt wordt gesteund door zowel linkse als rechtse partijen, van Salvini’s Lega, over Forza Italia van oud-premier Berlusconi tot de Vijfsterrenbeweging (M5S) en de Partito Democratico (PD).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.