Rome schakelt vanaf 30 maart weer naar oranje zone

Rome ruilt in principe op 30 maart de rode zone (hoog risico) weer in voor oranje (gemiddeld risico). Al zal het niet voor lang zijn, want gedurende het komende Paasweekend (van 3 tot en met 5 april) wordt heel Italië als voorzorgsmaatregel tijdelijk rood ingekleurd.

Als het virus intussen geen rare sprongen maakt, krijgen de regio Lazio en dus ook Rome  vanaf 6 april weer het oranje statuut. Niet dat dit in de praktijk zo erg veel afwijkt van de maatregelen in rode zones. De versoepelingen zijn minimaal.

area_arancione

Ook na 30 maart zullen de bars en restaurants nog altijd gesloten blijven. Afhaalmaaltijden zijn wel mogelijk tot 22 uur. Ook de musea, archeologische sites en tentoonstellingen blijven dicht.

Wel mogen de winkels en ook de kappers opnieuw openen. Na Pasen heropenen in heel Italië ook de kleuterscholen, basisscholen en middelbare scholen.

Romeinen zullen ook niet langer het zelfcertificeringsformulier op zak moeten hebben wanneer ze zich om dringende of noodzakelijke redenen buiten moeten verplaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.