Vaticaan wil Palazzo Lateranense omvormen tot een nieuw museum

Het Vaticaan heeft plannen om het Palazzo Lateranense, het Lateraans paleis naast de basiliek van Sint-Jan van Lateranen, om te vormen tot een nieuw museum. Het palazzo deed in de middeleeuwen dienst als residentie van de pausen in Rome. Momenteel zijn er de kantoren van het vicariaat Rome gevestigd.

Paus Franciscus heeft er persoonlijk op aangedrongen dat het Palazzo del Laterano zoals het ook wordt genoemd, een herbestemming krijgt als museum en locatie voor culturele activiteiten.

Hij geeft daarvoor expliciet opdracht in een brief die hij op 16 maart naar kardinaal Angelo De Donatis stuurde, de vicaris-generaal van het bisdom Rome. De paus schrijft dat hij met zijn initiatief de schoonheid en het culturele erfgoed van de Kerk wil promoten en beschermen.

De ruimtes waarin zich nu nog de administratieve diensten van het vicariaat van Rome bevinden, zijn vandaag niet toegankelijk voor het publiek.

Kardinaal De Donatis bevestigde de inhoud van de pauselijke brief en zegt dat het de bedoeling is om het paleis en de aanpalende gebouwen in de toekomst te gebruiken voor museale en culturele activiteiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.