Gratis concert van Il Volo in Rome als eerbetoon aan Ennio Morricone

Tenzij het Covid 19-virus er anders over beslist, brengt de populaire band Il Volo op 5 juni 2021 in Rome een eerbetoon aan Ennio Morricone.

Het gratis concert vindt plaats op Piazza Papa Pio XII, het plein op het einde van de Via della Conciliazione, de belangrijkste toegangsweg tot Vaticaanstad, net vóór de Sint-Pietersbasiliek.

Het is de eerste keer dat toestemming wordt gegeven om op die plek een concert te organiseren. Het evenement zal ook live worden uitgezonden op televisie.

morrivolo(16)

Voor Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto en Piero Barone, de drie leden van het beroemde trio Il Volo, is het een kans om muziek, film, kunst, de schoonheid van Rome en Italië samen te brengen.

Welke nummers de pop-operaband precies gaat brengen is nog niet bekend, het wordt alleszins een overzicht van Morricone’s beste en meest bekende composities.

De band zal begeleid worden door een groot orkest. Er wordt een bekende dirigent beloofd en vermoedelijk komen er ook enkele gasten. Il Volo wil immers artiesten bij het concert betrekken die in het verleden met Morricone hebben samengewerkt.

In een mededeling laat Il Volo weten dat nog veel details moeten uitgewerkt worden. Er zijn nog uitdagende maar ook onzekere maanden op komst, vooral nu Rome alweer moet afrekenen met een forse virusopstoot.

De kans bestaat dus dat het concert moet worden uitgesteld of dat het zonder publiek zal plaatsvinden, wat bijzonder jammer zou zijn.

De band wil ook een boodschap van hoop en herstel brengen, want dat Rome zich een jaar na de eerste lockdown weer in dezelfde situatie bevindt dan in maart 2020, is voor vele Romeinen een zware mentale opdoffer.

morrivolo(9)

Anderzijds zal Rome als de virusellende echt voorbij is, uit een zeer diep dal moeten klauteren. De talrijke mensen uit de amusementssector zitten als gevolg van de viruscrisis al een jaar zonder werk. Velen verkeren in financiële moeilijkheden.

Met dit concert kijken we vooruit naar de toekomst en doen we ons uiterste best om de slogan waar te maken die we de afgelopen maanden zo vaak hebben gehoord: alles komt goed, zeggen de bandleden.

Het staat nu al vast dat het concert, waarbij het niet uitmaakt of het nu in juni of op een latere datum zal plaatsvinden, bijzonder veel aandacht zal krijgen, al is het maar omdat het de eerste keer is dat Piazza Papa Pio XXII zal dienen als decor voor een concert.

morrivolo(17)

Het plein ligt immers op de belangrijkste toegangsweg van Rome naar Vaticaanstad. Het is zowat de laatste strook van het Italiaanse grondgebied, op de grens van de ministaat.

Door de Via della Conciliazione wandelen in normale omstandigheden duizenden mensen in de richting van de Sint-Pietersbasiliek en wat verderop, naar de Vaticaanse Musea.

Met de basiliek als achtergrond krijgt Il Volo alleszins een memorabel decor aangeboden. Het wordt de eerste muziekband ooit die een volwaardig optreden geeft met de Sint-Pietersbasiliek als decor.

morrivolo(15)

De stad Rome gaf toestemming voor het gebruik van de locatie. Burgemeester Virginia Raggi hoopt dat dit de eerste uitgave wordt van een langere reeks evenementen die op deze plek zullen worden verwelkomd.

Rome moet zich volgens Raggi in de toekomst concentreren op haar vermogen om investeringen en kwaliteitsinitiatieven zoals deze aan te trekken.

Rome beschikt over fantastische plekken waar evenementen mogelijk zijn. Zodra de veiligheidsregels het toelaten, wil Rome daar in de toekomst nog sterker op inzetten.

Il Volo wordt steevast in verband gebracht met Il Maestro sinds de band in 2011 op Piazza del Popolo in Rome het podium deelde met Ennio Morricone waar ze samen een medley van enkele soundtracks brachten.

Dat was een reusachtig succes. Wie Il Volo in Rome aan het werk wil zien tijdens een gewoon concert, krijgt de kans op 20 oktober 2021. Dan treedt de band op in het Palazzo dello Sport.

morrivolo(7)

De drie leden van Il Volo leerden elkaar kennen toen ze in 2009 deelnamen aan het televisieprogramma Ti lascio una canzone. Die talentenjacht werd toen gewonnen door Ginoble, maar in de show zongen ze samen het nummer O sole mio.

Wat later begonnen ze samen op te treden, eerst onder de namen Tre Tenori, The Tryo en Il Trio, om dan uiteindelijk eind 2010 te kiezen voor de naam Il Volo.

In 2015 won Il Volo het festival van San Remo en nam de groep deel aan het Eurovisiesongfestival met het nummer Grande amore. Hier werden ze derde, na Zweden en Rusland.

www.ilvolomusic.com

Il Volo tribute to Ennio Morricone

morrivolo(8)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.