Museum Het Valkhof in Nijmegen start volgend jaar grote verbouwing

In Nijmegen (provincie Gelderland, Nederland) wordt Museum Het Valkhof verbouwd. De werken beginnen volgend jaar. In 2025 opent het vernieuwde museum de deuren opnieuw voor publiek.

Er wordt 15 miljoen euro geïnvesteerd om de technische installaties te vervangen, het gebouw een betere open uitstraling te geven en de presentatie van de collectie te actualiseren.

Het stadsbestuur van Nijmegen neemt hiervan 11 miljoen euro voor haar rekening, het museum zelf betaalt de resterende 4 miljoen euro.

museum_hetvalkhofFoto: Flip Franssen / Museum Het Valkhof

Een voorwaarde voor de financiële participatie van het stadsbestuur was wel dat het museumgebouw in haar bezit komt. Nijmegen koopt het gebouw voor 4,9 miljoen euro. Museum

Het Valkhof betaalt het bedrag de komende jaren terug in huur. Dankzij de verkoop bouwt het museum een financiële buffer op om tegenslagen op te vangen en kansen beter te kunnen benutten.

De verbouwing van Museum Het Valkhof staat al sinds 2019 op de agenda. Het museum trok toen aan de alarmbel omdat de installaties zodanig verouderd waren dat het functioneren van het museum in gevaar kwam.

Na een onderzoek door het adviesbureau Berenschot volgden een aantal scenario’s, waarbij de stad Nijmegen koos voor een sober en doelmatig plan.

De collectie van het museum omvat een aanzienlijke hoeveelheid artefacten uit de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen, evenals een verzameling oude en moderne kunst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.