Rome wordt opnieuw oranje zone

Nadat heel Italië het voorbije Paasweekend tijdelijk de status van rode zone kreeg (wat neerkomt op een volledige lockdown) keert het land vanaf nu weer grotendeels terug naar de beperkingen zoals die vóór Pasen van kracht waren.

Al zit er weinig beterschap in. Van een gele zone (laag besmettingsrisico) is nergens sprake, de regio’s zijn ofwel rood (hoog risico) ofwel oranje ingekleurd (gemiddeld risico).

Tien regio’s zijn vanaf vandaag geclassificeerd als oranje zones: Lazio (met Rome), Abruzzo, Basilicata, Ligurië, Marche, Molise, Sicilië, Sardinië, Umbrië en Veneto (met Venetië), evenals de autonome provincies Bolzano en Trento.

rossa_arancione

De regio’s die zich in een rode zone bevinden zijn Lombardia (met Milaan), Toscane (met Firenze), Emilia Romagna, Calabrië, Friuli Venezia Giulia, Piemonte (met Turijn), Puglia, Valle d’Aosta en Campania (met Napels). De landelijke avondklok van 22 uur tot 5 uur blijft in heel het land van kracht.

De actuele indeling blijft voorlopig gelden tot en met 30 april. Het regeringsdecreet laat de regionale overheden echter toe om de beperkingen in de eigen streek te versoepelen indien de officiële besmettingscijfers verbeteren. De situatie wordt binnen twee weken hoe dan ook geëvalueerd.

Misschien komen enkele regio’s dan weer in de veiligere gele status terecht. Dat maakt economisch een behoorlijk verschil. In een gele zone mogen bijvoorbeeld restaurants en bars weer beperkt open en kunnen ook musea en tentoonstellingen weer bezoekers ontvangen, mits het naleven van strenge veiligheidsregels.

area_arancione_rome

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.