Burgemeester van Rome maakt zich belachelijk door Colosseum te verwisselen met het amfitheater van Nîmes

Virginia Raggi, de burgemeester van Rome heeft zwaar geblunderd op haar Facebook-pagina. Raggi plaatste een videofilmpje om de internationale golfcompetitie, de Ryder Cup, die in 2023 in Rome zal worden gehouden in de kijker te zetten.

Maar het beeld waarmee het kortfilmpje opende en dat Rome moest promoten als toeristische stad, was niet het Colosseum, maar een opname van de goed bewaarde arena van Nîmes in Frankrijk.

nimes_arena

Talrijke mensen merkten de blunder meteen op en zorgden al snel voor wijdverbreide spot op sociale media.

De reacties overspoelden het internet en het filmpje werd talloze keren gedeeld en verspreid via andere media totdat het ook de internationale persagentschappen bereikte.

colosseum_arena

Met de nakende verkiezingen in zicht wordt de fout door de oppositie gretig aangegrepen om Raggi de grond in te boren. Heel de wereld lacht ons nu uit, klinkt het.

Onze burgemeester is twee keer gebuisd, zowel voor geschiedenis als voor aardrijkskunde, verklaarde Roberta Angelilli (Fratelli d’Italia) vol leedvermaak.

Ook Luciano Nobili (Italia Viva) gaf kritiek op de kolossale misser van Raggi. Rome heeft nu vijf jaar van mislukkingen, fouten, blunders, rampen en wanbeleid achter de rug. We wisten al dat het Capitool vol dwazen zit. Maar nu is er een nieuw dieptepunt bereikt. Zelfs een kind van de basisschool maakt zo’n fout niet, zei Nobili.

Kan iemand die na vijf jaar burgemeester van Rome geweest te zijn en dan zelfs het Colosseum niet herkent, zich opnieuw kandidaat stellen voor die functie? Volgens mij is het antwoord neen, liet Andrea Casu, de secretaris van de Partito Democratico, optekenen.

rydercup (1)

Raggi zit uiteraard zeer verveeld met de situatie en reageerde kort en enigszins verlegen op de blunder met de mededeling dat het filmpje in kwestie niet door de stad werd gemaakt, maar dat het een officiële promotievideo is van de Ryder Cup zelf.

Dat kan best zijn, maar zij of haar diensten hebben het toch zelf gepost. Of worden filmpjes tegenwoordig niet eens meer bekeken vooraleer ze online worden gezwierd? reageert de oppositie.

Het promotiefilmpje is gisteravond laat bliksemsnel opnieuw gemonteerd en online gezet. Daarbij werd de arena van Nîmes vervangen door een foto van de Sant’Agnese op Piazza Navona. Waarom het beeld van precies die kerk werd gebruikt is niet bekend.

De eerste Ryder Cup van Italië wordt gepland op de Marco Simone Golf & Country Club in Guidonia Montecelio, ten noordoosten van Rome, en zal plaatsvinden van 29 september tot 1 oktober 2023.

rydercup2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.