Marmeren hoofd van keizer Augustus ontdekt in Isernia

Tijdens reparatiewerken aan een ingestorte muur aan de Via Occidentale in Isernia (regio Molise) is per toeval een marmeren hoofd van keizer Augustus ontdekt.

De ontdekking is belangrijk omdat ze een nieuwe dimensie aan de geschiedenis van Isernia zou kunnen toevoegen. Er worden nieuwe opgravingen gepland.

Augustus_Isernia (3)

De Romeinen stichtten hier in 263 v. Chr. een kolonie. Na de val van het Romeinse Rijk werd de stad in de vierde eeuw door de barbaren verwoest. In de middeleeuwen herleefde de stad onder het bewind van Alfons V van Aragón.

Augustus_Isernia (2)

Isernia kende geen gelukkig verleden. De stad werd de voorbije duizend jaar in totaal vier keer door aardbevingen verwoest.

In 1943 werd Isernia nog maar eens van de aardbodem geveegd, ditmaal door geallieerde bombardementen. Er vielen toen een zeer groot aantal slachtoffers te betreuren.

Augustus_Isernia (1)

Op 3 maart 1970 scheidde Isernia zich af van de provincie Campobasso en werd ze de hoofdstad van de gelijknamige provincie. (Foto’s: Soprintendenza Archeologia, Belle Arti e Paesaggio del Molise).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.