Rome voorziet speciale parkeerplekken voor deelsteps

Om de ongebreidelde groei van nonchalant achtergelaten deelsteps te beperken gaat het stadsbestuur van Rome op vier strategische locaties in het centrum van Rome speciale parkeerplekken voorzien.

Die zijn elk goed voor honderd steps of huurfietsen en situeren zich allemaal in de omgeving van Piazza del Popolo, een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer in de stad.

De vier nieuwe parkeermogelijkheden voor deelsteps komen aan de Via Margutta, de Via dell’Oca, de Viale Gabriele d’Annunzio en de Via Ferdinando di Savoia.

steps_rome (2)

Het is een begin dat hopelijk elders navolging krijgt, want het fenomeen van de achtergelaten tweewielers doet zich voor in de hele stad en zorgt voor veel ergernis bij de bevolking.

Rome is nog maar amper een jaar geleden gestart met de georganiseerde introductie van elektrische deelsteps en deelfietsen. Intussen zijn er al verschillende aanbieders actief in de stad.

Inwoners vrezen ook dat het wildparkeren van deelsteps nog veel erger zal worden zodra de toeristen terugkeren. Rome staat ook in de top drie van de Europese steden waar het meeste ongevallen met dergelijke voertuigen gebeuren.

esteps

Eén reactie to “Rome voorziet speciale parkeerplekken voor deelsteps”

  1. John Bartelsman Says:

    Al die achtergelaten steps, dat is een verschrikking, niet alleen in Rome maar stilaan in heel Europa. Men gooit die steps maar neer waar het uitkomt en daarbij wordt absoluut geen rekening gehouden met voetgangers of mensen die slecht te been zijn. Dat interesseert die gebruikers niet. Dat zijn dan degenen die de wereld beter en ecologischer gaan maken. Afschaffen die handel ofwel zeer zware boetes voor wie die dingen niet achterlaat op de plekken die ervoor bestemd zijn. Steden gaan nog spijt krijgen dat ze die dingen hebben toegelaten maar natuurlijk zien zij alleen maar de snelle winsten in de vorm van licenties die zij de vele firma’s kunnen aftroggelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.