Vaticaanse Musea heropenen morgen voor de derde keer

Morgen openen de Vaticaanse Musea opnieuw de poorten. Ook de bezoeken aan de Vaticaanse tuinen worden hervat. Het Vaticaan laat weten dat de heropening gepaard zal gaan met nieuwe en strengere regels voor bezoekers, met naast de verplichte reservering en het dragen van mondmaskers, onder meer ook een strikte controle op de stiptheid van aankomst.

Het toegewezen tijdslot dat je als bezoeker verplicht dient te reserveren, moet zeer strikt gerespecteerd worden. Laatkomers mogen er niet meer in. In het museum zal er streng worden op toegezien dat de bezoekers op minstens een meter afstand van elkaar blijven. In een groepje bij elkaar staan is verboden. Wie de instructies niet opvolgt, zal gedwongen worden het museum meteen te verlaten.

vaticaanse musea (1)

De viruscrisis heeft er bij het Vaticaan flink ingehakt. Vooral de verschillende maandenlange sluitingen van de Vaticaanse Musea, één van de belangrijkste bronnen van inkomsten, betekenen een ernstige financiële tegenvaller.

In maart 2020 waren de Vaticaanse musea bijna drie maanden gesloten. In november vorig jaar gingen ze voor de tweede keer dicht. Toen bleven ze 88 dagen gesloten, de langste sluiting sinds de Tweede Wereldoorlog. Na de heropening op 1 februari, moesten de Vaticaanse musea op 15 maart alweer de deuren sluiten.

Of de heropening morgen de bezoekersaantallen meteen fors zal opdrijven valt te betwijfelen. Tot nader order ligt het toerisme in Rome nog steeds helemaal plat. Zolang de vaccinatiecampagnes op Europees niveau niet afgerond zijn, wordt niet verwacht dat het toerisme op kruissnelheid zal komen.

Er zal de komende maanden geleidelijk aan wel wat vaker worden gereisd, maar het zal nog een hele tijd duren vooraleer de bezoekersaantallen in Rome en Vaticaanstad weer hetzelfde niveau bereiken als vóór de viruscrisis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.