Uitnodiging boekvoorstelling ‘Nederlandse schilders in het zeventiende-eeuwse Napels’

Flanders in Italy organiseert in samenwerking met Temple University Rome op donderdag 6 mei om 18 uur een digitale boekpresentatie die je gratis kan bijwonen.

Auteur dr. Marije Osnabrugge belicht de aanwezigheid en het werk van Nederlandse kunstenaars (vooral uit het huidige Vlaanderen) in de stad Napels tijdens de late zestiende en vroege zeventiende eeuw.

Dat gebeurt aan de hand van haar boek The Neapolitan Lives and Careers of Netherlandish Immigrant Painters (1575-1655) dat in 2019 verscheen.

De presentatie wordt ingeleid door Geert De Proost, de algemeen afgevaardigde van de Vlaamse regering in Italië. Het evenement wordt gemodereerd door professor prof. Dr. Anna Tuck-Scala (Temple University Rome), tevens recensente van het boek. Aan het einde van de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen.

uitnodiging_neopolitan

Tussen 1575 en 1655 trokken verschillende Nederlandse kunstenaars naar Italië. De buitenlandse ervaring die ze opdeden had een grote impact op hun artistieke ontwikkeling.

Osnabrugge onderzoekt in haar boek het integratieproces en de uitdagingen waarmee vijf kunstenaars (Aert Mytens, Louis Finson, Abraham Vinck, Hendrick De Somer en Matthias Stom) in Napels werden geconfronteerd.

Marije Osnabrugge is wetenschappelijk onderzoeker en docent aan de universiteit van Genève. Ze promoveerde in 2015 aan de Universiteit van Amsterdam en was postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Montpellier.

Je kan het evenement op donderdag 6 mei om 18 uur gratis bijwonen door het aanklikken van deze link. Omwille van het internationale karakter verloopt de voorstelling in het Engels. 

Er is geen aanmeldcode nodig. De sessie verloopt via Microsoft Teams. Als je kiest voor de webversie (bekijken op het web) hoef je niets te installeren en kan je zo deelnemen.

covernapelsboek

De uitgever Amsterdam University Press geeft ter gelegenheid van deze voorstelling 40 procent korting op de aangegeven prijs van het boek. Deze promotie is geldig tot 23 mei. De promotiecode is AUPRSA (te gebruiken bij het afrekenen bij bestelling via deze webwinkels):

Webwinkel Europa

Webwinkel Verenigde Staten
(Baker and Taylor Publisher Services)

uitnodiging_neopolitan2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.