Wizz Air vliegt vanaf 2 juli van Eindhoven naar Rome Fiumicino

De luchtvaartmaatschappij Wizz Air zal vanaf 2 juli vier keer per week vliegen tussen Eindhoven Airport en Rome Fiumicino. De vluchten worden uitgevoerd op maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

Tickets worden enkel verkocht via de website van de luchtvaartmaatschapij. Vanuit Eindhoven kon je met Ryanair reeds vliegen naar Ciampino, de tweede luchthaven in Rome.

wizzair

Het feit dat nu ook Wizz Air neerstrijkt in Eindhoven is het gevolg van een nieuwe basis die de lage kostenmaatschappij in Rome opende. Wizz Air opereert vanuit Fiumicino met vier toestellen van het type Airbus A321, die elk plaats bieden aan 239 passagiers.

Wizz Air werd reeds in 2003 opgericht door de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Malev. Op 19 mei 2004 vond de eerste proefvlucht plaats vanaf het vliegveld van Katowice in Polen en op 23 juni 2004 werd de eerste commerciële vlucht uitgevoerd vanaf Boedapest.

Malev ging in februari 2012 failliet, maar Wizz Air bleef onafhankelijk bestaan.

malev

Op 16 september 2006 werd de tot dan toe enige Nederlandse bestemming (Schiphol) ingeruild voor Eindhoven. In 2014 zijn daar Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport aan toegevoegd. In België vliegt Wizz Air vanaf de luchthaven van Charleroi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.