Burgemeester van Rome alweer mikpunt van spot na nieuwe blunder

Amper twee maanden nadat Virginia Raggi, de burgemeester van Rome zichzelf onsterfelijk belachelijk maakte door in een promotiefilmpje in plaats van het Colosseum een opname van de arena van Nîmes in Frankrijk te gebruiken, was ze vandaag alweer het mikpunt van spot.

Aan de Lungotevere Aventino, naast de Tiber en ter hoogte van de Giardino degli Aranci, werd vanochtend een nieuw pleintje ingehuldigd ter ere van Carlo Azeglio Ciampi, de voormalige president van Italië.

Talrijke prominenten, onder wie de huidige president Sergio Matterella en Claudio en Gabriella Ciampi, de kinderen van de vroegere president, stonden na de toespraken op het nieuwe Largo Carlo Azeglio Ciampi te wachten op de onthulling van het straatnaambordje dat bedekt was met de traditionele doek in de kleuren van Rome.

headerkleurenrome

Raggi verklaarde aan de aanwezigen dat de eigenlijke onthulling helaas niet zou kunnen plaatsvinden, omdat het bordje tijdens de montage zwaar beschadigd was geraakt en eerst moest hersteld worden.

Het duurde echter niet lang vooraleer werd ontdekt dat er in werkelijkheid met de plaquette niets aan de hand was, maar dat de naam van de president fout was geschreven.

Op het nu al beruchte naambordje stond Azelio in plaats van Azeglio. Raggi moest nadien met het schaamrood op de wangen toegeven dat pas net vóór de ceremonie was ontdekt dat de letter G ontbrak. Intussen was het kwaad alweer geschied en werd de blunder via sociale media de wereld ingestuurd.

Virginia Raggi wil graag herverkozen worden als burgemeester en zit volop in verkiezingsmodus. Enkele tegenstanders grepen het voorval gretig aan om de “onbekwaamheid” van het huidige bestuur te benadrukken.

Het voorval is natuurlijk niet het einde van de wereld, maar momenteel kan Raggi dergelijke slechte publiciteit echt wel missen. Er wordt nog uitgezocht wie verantwoordelijk is voor de fout. Raggi aarzelde niet om het woord “samenzwering” in de mond te nemen.

Carlo Azeglio Ciampi was van 1999 tot 2006 president van Italië. Hij overleed in 2016 op 95-jarige leeftijd. Tijdens zijn carrière was hij in de periode 1993-1994 ook even premier van Italië. Van 1979 tot 1993 was Ciampi gouverneur van de centrale bank.

Ciampi was zeer geliefd bij de Italianen. Ze noemden hem hun ‘presidente con anima’, een president met een ziel. Hij werd geroemd om zijn eenvoud, rust en integriteit.

Hij werd op 15 mei 2006 opgevolgd door Giorgio Napolitano. Die bleef president tot 14 januari 2015. De toen hoogbejaarde Napolitano (87) werd op 3 februari 2015 opgevolgd door de huidige president Sergio Mattarella.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.