Rome start vanavond opnieuw het gratis evenement Cinema in Piazza

Romeinen en bezoekers kunnen deze zomer weer genieten van het gratis Cinema in Piazza-festival. Het filmevenement begint vandaag en duurt tot zondag 1 augustus. Het vindt plaats op drie verschillende locaties, waarvan één nieuwe.

Naast de vaste locatie op Piazza San Cosimato in hartje Trastevere, waar het initiatief ontstond, keert het festival ook dit jaar terug naar Tor Sapienza (Parco della Cervelletta) in de oostelijke buitenwijken van Rome.

cinemainpiazza1

De vertoningen in Ostia worden geschrapt en vervangen door een nieuwe locatie in het Parco di Monte Ciocci (Valle Aurelia). Op de drie locaties samen is plaats voor ongeveer drieduizend toeschouwers.

Net als bij een volwaardig filmfestival zal Cinema in Piazza ook dit jaar een reeks internationale speciale gasten ontvangen, waaronder de Britse regisseur Ken Loach, de Duitse filmmaker Wim Wenders, regisseur Emir Kusturica (Time of the Gypsies, Underground), de Mexicaanse filmmaker Carlo Reygadas, de Britse acteur Rupert Everett en de Franse acteur/regisseur Mathieu Kassovitz.

cinemainpiazza2

Uit de Italiaanse filmwereld worden onder meer de gebroeders Damiano en Fabio D’Innocenzo, verwacht, evenals Matteo Garrone en Carlo Verdone. Er komt ook een speciaal eerbetoon aan de in november vorig jaar overleden acteur Gigi Proietti.

Het festival wordt georganiseerd door Piccolo Cinema America, een vereniging uit Trastevere die bestaat uit een een aantal jonge filmliefhebbers.

Net als vorig jaar hebben de organisatoren rekening moeten houden met de Covid-19-protocollen, waarbij de vertoningen op de eerste dagen van het festival reeds om 20 uur beginnen om geen problemen te krijgen met de avondklok.

cinemainpiazza3

Van 9 tot en met 13 juni beginnen alle evenementen om 20.30 uur, vanaf 16 juni starten de vertoningen om 21.15 uur.

Het filmevenement blijft gratis, maar bezoekers zijn verplicht om vooraf een plaatsje te reserveren. De fysieke afstandsregels als gevolg van de maatregelen tegen het virus blijven gelden.

Zoals steeds worden de filmliefhebbers uitgenodigd om een kussen of een stoel van thuis mee te brengen. Het volledige programma vind je op de website van Cinema in Piazza.

https://ilcinemainpiazza.it/
www.prenotaunposto.it/ilcinemainpiazza

cinemainpiazza4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.