Forza Italia en Lega overwegen fusie

Twee politieke partijen, Forza Italia van Silvio Berlusconi en Lega van Matteo Salvini, zouden een fusie overwegen. Beide partijen maken deel uit van de huidige regering van premier Mario Draghi.

Vorige week vormden Forza Italia en Lega samen ook al een nieuwe fractie in het parlement. Die kreeg de naam Coraggio Italia.

Zowel Berlusconi als Salvini hebben hun eigen ambities. Berlusconi zou graag worden aangesteld als president van Italië, Salvini hoopt bij de volgende verkiezingen premier te worden.

forzaitalia

De geruchten over een samenwerking – die er snel zou kunnen komen – werden gisteren de wereld ingestuurd door Berlusconi die enigszins cryptisch meldde dat ‘in een constructieve sfeer een mogelijke federatie van centrumrechtse krachten was besproken’.

Volgens verschillende Italiaanse media zouden midden volgende week concrete gesprekken tussen beide partijen plaatsvinden.

Bronnen binnen Lega benadrukken dat een mogelijke fusie niet betekent dat hun partij zou worden opgeslorpt door het grotere Forza Italia, maar louter een krachtenbundeling is.

lega

De oppositiepartij Fratelli d’Italia van Giorgia Meloni zou volgens verschillende media niet betrokken zijn bij de mogelijke fusie. Volgens Forza Italia zou een deelname van de uiterst rechtse partij de samenwerking zelfs kunnen beschadigen.

Eén reactie to “Forza Italia en Lega overwegen fusie”

  1. Bosma, Wilhelmus, AG Says:

    Berlusconi wil alleen aan de fusie deelnemen als hij de president
    wordt. Hij heeft in het verleden, net als Trump, het dierbare land op achteruit kan zetten. Aan beide Caesar mentaliteit hebben we niets.
    Een nieuwe generatie is aan de beurt Biden en Draghi.
    Mesen met gezag. Wim Bosma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.