Restaurant Senza Fondo in Rome laat je eten zoveel je kan

De vooral in Azië populaire ‘all you can eat’-restaurants krijgen navolging in Rome. Nee, het is niet wat je denkt. Senza Fondo (te vertalen als bodemloos) is een nieuw restaurant waar je een onbeperkte hoeveelheid Romeinse gerechten kan binnenspelen voor een vaste prijs. Voor mensen met heel grote honger dus.

In het buitenland zie je ze wel vaker, de restaurants waar je voor een bepaald bedrag zoveel mag eten als je wil. Wie het concept heeft uitgevonden weten we niet, maar ooit kwamen we in het buitenland puur toevallig terecht in een zaak die zichzelf ‘Eat Your Heart Out’ noemde en waar de gasten een onvoorstelbare hoeveelheid voedsel verstouwden.

Omdat we volgens de gangbare normen nauwelijks iets aten en met grote ogen naar de andere gasten zaten te kijken, kreeg de baas argwaan en dacht hij dat we een of andere controle uitvoerden. Toen hij vernam dat we enkel gewone, kleine eters waren, reageerde hij bezorgd en vol medeleven.

senza_fondo1

Maar nu kunnen bodemloze magen zich dus ook laten vullen in Rome. Senza Fondo biedt een onbeperkte ‘cucina tipica romana’ aan. Dat betekent dat je voor 19,50 euro (lunch) of 22,50 euro (diner) een onbeperkte hoeveelheid gerechten kan bestellen en eten.

Op zondagen en feestdagen geldt het tarief van 22,50 euro een hele dag. Voor deze prijs kunnen klanten dus in een informele sfeer en naar hartenlust smullen van Romeinse specialiteiten. Het restaurant vind je aan de Via Teatro della Pace 44, niet ver van Piazza Navona.

Volgens de uitbaters zijn die ‘huisgemaakt’ en gebaseerd op ‘ouderwetse familierecepten’. We wilden de Romeinse keuken op een originele manier presenteren, zeggen de initiatiefnemers Diana Russo en Luciano Rufino.

senza_fondo2

Op de kaart vind je bijvoorbeeld rigatoni all’amatriciana, pasta alla carbonara, tagliolini alla gricia of cacio e pepe, penne all’arrabbiata, enz.

Dat klinkt dus als een kaart met vooral (goedkope) pasta erop, maar je kan in Senza Fondo ook filetti di baccalà of gefrituurde kabeljauwfilets krijgen, evenals bruschette, supplì, fiori di zucca, pizza met een dunne korst in Romeinse stijl, saltimbocca alla romana, trippa alla romana en polpette al sugo.

Senza Fondo – All You Can Eat Romano
Via del Teatro Pace 44

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.