Via dei Due Macelli heraangelegd

De eerste fase van de volledige heraanleg van de Via dei Due Macelli, een zijstraat van de Via del Tritone die richting Piazza di Spagna voert, is achter de rug.  Tot aan het kruispunt met de Via di Capo le Case werd de straat bekleed met nieuwe kasseitjes (sanpietrini) en kwamen er veel grotere en ruimere nieuwe voetpaden.

De straat blijft wel toegankelijk voor auto’s en het openbaar vervoer. Net als de herinrichting van de Via del Tritone in deze buurt worden de kosten voor de aanleg gedragen door het winkelcentrum Rinascente Roma dat gevestigd is in een enorm pand op de hoek van de Via dei Due Macelli en de Via dei Tritone.

due-macelli

Volgens een studie van de stedelijke dienst Mobiliteit en Transport, is het nuttig om in de toekomst langs belangrijke commerciële plekken zowel de trottoirs als de rijbanen aan te passen, waarbij dan vooral aandacht wordt besteed aan de uitbreiding van de voetgangersruimte. Dergelijke zones moeten ook de toegankelijkheid en het comfort verhogen voor blinden, rolstoelgebruikers en voetgangers die minder goed te been zijn.

Sinds de heropening van Rinascente Roma in oktober 2017, dat niet alleen verhuisde naar een nieuwe locatie maar ook fors uitbreidde, is het in de Via del Tritone en omgeving merkbaar drukker geworden.

In een enorm pand met een oppervlakte van 14.000 m² verspreid over acht verdiepingen kunnen modebewuste Romeinen en toeristen hun kooplustige hartje ophalen in het complex waar in ongeveer 1.300 kleinere winkelunits zowat alle bekende topmerken ter wereld gegroepeerd zijn.

handel(11)
Behalve het zeer grote aanbod aan mode-artikelen kunnen bezoekers ook genieten van vier restaurants en een panoramisch terras met eetgelegenheid. Wat het gebouw extra aantrekkelijk maakt is dat je onder het gelijkvloers, op -1, een uniek stukje Rome uit de oudheid aantreft.

Rinascente Roma bewijst dat de komst van een dergelijk megawinkelcentrum in hart van de stad echt wel een verschil kan maken om de aantrekkelijkheid van het winkelgebied te vergroten.

Vóór die tijd was de Via del Tritone op economisch vlak een beetje in slaap gesukkeld. Na de komst van de gigantische Rinascente-winkel kwam de straat weer tot leven en openden in de omgeving zelfs nieuwe winkels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.