Rome keurt nieuwe anti-alcoholverordening goed

De stad Rome lanceert met onmiddellijke ingang een nieuwe anti-alcoholverordening. Minstens tot 15 september is het verboden om ’s avonds en ‘ nachts rond te lopen met dranken in een glazen recipiënt. Ook de verkoop van drank in glas wordt verboden.

Met de nieuwe verordening wil Rome het vandalisme in het nachtleven bestrijden dat In verschillende delen van Rome regelmatig opduikt.

Tevens wil men, om virusbesmettingen tegen te gaan, ook vermijden dat grotere groepen feestvierders bij elkaar komen. Lege flesjes worden ook regelmatig gebruikt om de politie bij interventies te bekogelen.

alcohol

Het verbod op de verkoop van alcohol door buurtwinkels en via automaten gaat in vanaf 18 uur ’s avonds en blijft gelden tot 7 uur ’s ochtends. In die periode is het ook niet meer mogelijk om alcoholische dranken zoals bier, wijn of sterke drank in glazen te nuttigen op het openbare domein.

Verder is het van 20 uur en tot 7 uur verboden om alcoholische dranken in glazen verpakkingen mee te nemen uit eet- en drinkgelegenheden of ermee rond te lopen.

Er zijn verschillende beschamende uitspattingen in het nachtleven geweest. We hebben geluisterd naar de burgercomités en de handelaars. Met deze bepaling proberen we het wilde nachtleven wat in te dammen en te zorgen voor meer veiligheid, zeker nu de landelijke regelgeving tegen het coronavirus minder streng begint te worden, aldus burgemeester Virginia Raggi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.