Zangeres en actrice Raffaella Carrà (78) overleden in Rome

De Italiaanse zangeres, actrice en presentatrice Raffaella Carrà (78) is gisteren in Rome overleden. Zij was al een tijdje ziek en stierf aan de gevolgen van longkanker.

Raffaella Maria Roberta Pelloni, zoals haar echte naam luidde, werd geboren in Bologna, maar trok al op achtjarige leeftijd naar Rome, waar ze naam maakte in de film- en televisiewereld.

In 1977 scoorde ze een Europese monsterhit met het nummer A far l’amore comincia tu, twee jaar later gevolgd door de meer bescheiden hit Tanti auguri.

carra

Veel minder bekend is dat ze reeds in 1973 samen met zanger Adriano Celentano als showgirl de hoofdrol opeiste in een videoclip die de Italiaanse publieke omroep RAI maakte van zijn nummer Prisencolinensinainciusol.

Zonder dat de kijkers het meteen beseften nam ze in die clip de plaats in van Celentano’s vrouw Claudia Mori. Het enthousiasme waarmee de blonde Raffaella Carrà in het nummer danst werkt bijzonder aanstekelijk.

De Italiaanse culturele en politieke wereld reageert bedroefd en emotioneel op haar overlijden. Minister van Cultuur Dario Franceschini noemt Raffaella Carrà een getalenteerde en gepassioneerde vrouw die ons ons hele leven heeft begeleid. President Sergio Mattarella verklaarde dat Carrà een boodschap van elegantie, vriendelijkheid en optimisme bracht.

Raffaella Carrà wordt vrijdag begraven. De uitvaartdienst heeft om 12 uur plaats in de Santa Maria in Aracoeli. Voorafgaand trekt de begrafenisstoet door een aantal straten van Rome, met vertrek aan de woning van de zangeres aan de Via Nemea 21.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.