Auditorium Parco della Musica heeft nu officieel een nieuwe naam

Precies een jaar na het overlijden van de wereldberoemde Romeinse componist Ennio Morricone werd zopas het Auditorium Parco della Musica in Rome officieel herdoopt in Auditorium Parco della Musica Ennio Morricone. Dat was al meteen na zijn dood beslist.

Volgens burgemeester Virginia Raggi is de nieuwe naam voor het Parco della Musica een mooie herinnering aan het muzikale genie van Ennio Morricone die zijn hele leven in Rome heeft gewoond en gewerkt en die zoveel heeft gegeven aan de stad en Italië.

De naam van Morricone is bovendien uitgegroeid tot een internationaal symbool van cultuur en kunst.

auditorium-morricone

Het stadsbestuur maakte tijdens de officiële plechtigheid in aanwezigheid van prominenten en nabestaanden van Morricone andermaal een slechte beurt toen het tijdens de onthulling van de plaquette ter nagedachtenis van de componist alweer misliep.

Nadat burgemeester Raggi en andere prominenten recent met het schaamrood op de wangen moesten vaststellen dat het straatnaambord dat werd onthuld ter ere van de voormalige president van Italië Azeglio Ciampi een fout bevatte (de naam van de president was verkeerd gespeld), slaagde men er ditmaal niet in om de vlag met de kleuren van Rome van de plaquette te halen.

headerkleurenrome

De rood-gele doek bleek zich stevig vast te haken aan de randen van de gedenkplaat en zelfs na herhaalde pogingen kreeg men ze niet los. Zowel de burgemeester als anderen bleven tevergeefs aan het touwtje rukken dat de vlag naar beneden had moeten halen.

Voor Raggi was het andermaal een gênant moment. Er werden dan maar twee stadsarbeiders opgetrommeld die gewapend met een ladder het probleem oplosten.

De familie van Morricone reageerde dat de maestro er waarschijnlijk wel de humor van zou hebben ingezien en rekende erop dat het voorval geluk zou brengen.

Het moet zijn dat de stress van de burgemeestersverkiezingen haar parten speelt, want Raggi begaat de jongste maanden de ene blunder na de andere, al is dat natuurlijk niet altijd haar eigen schuld. De oppositie staat dan in ieder geval meteen klaar om haar via sociale media belachelijk te maken.

Ook vorige maandag ging Raggi de mist in. Nadat de burgemeester eerder het Colosseum verwisselde met het amfitheater van Nîmes, had ze het maandag tijdens een toespraak in lyrische bewoordingen over de prachtige koepel van het Colosseum terwijl ze eigenlijk aan het spreken was over de Sint-Pietersbasiliek. Opnieuw maakten de Twitter-accounts overuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.