Een reisje naar het oude Rome

Net als in de voorgaande jaren kunnen inwoners en bezoekers ook dit jaar dagelijks de multimediashow Viaggio nei Fori meemaken die zich afspeelt op het Forum van Augustus. De avondshows lopen tot 7 november 2021.

Voor deze voorstelling op het Forum van Augustus wordt zoals gewoonlijk een speciale zittribune opgesteld aan de Via Alessandrina (vlakbij Largo Corrado Ricci). Tickets kunnen online, bij de toeristische infopunten of – voor zover nog beschikbaar – ter plaatse worden gekocht.

Er zijn drie voorstellingen per avond. De show is mee te maken in acht talen (Italiaans, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Duits, Chinees en Japans) en wordt elke avond drie keer opgevoerd (zie de details onderaan dit bericht, in het Italiaans en het Engels). Het programma duurt ongeveer 40 minuten.

viaggio1

Ook hier gelden nog steeds een aantal verplichte anti-Covid-19-maatregelen. Er worden slechts zeventig bezoekers per voorstelling toegelaten en die krijgen pas toegang tot het podium na een negatieve thermoscan.

De draagbare audio-apparaatjes zijn omhuld met een speciaal papieren wegwerphoesje en de bijgeleverde oortjes zijn bestemd voor eenmalig gebruik.

Op het podium moet een afstand van minimum 1 m tussen de toeschouwers worden aangehouden. Zowel bij het betreden van het podium als tijdens de voorstelling is het dragen van een mondmasker verplicht.

Tijdens de multimediashow worden over, door en langs de ruïnes op de keizerlijke fora, de fragmenten, de kolommen en de vele tempelresten digitale beelden geprojecteerd.

Daardoor zie je de gebouwen als het ware opnieuw verrijzen en komen de personages die in de tijd van Augustus een belangrijke rol speelden weer tot leven. Het verhaal wordt verteld door Piero Angela die de show samen met Paco Lanciano realiseerde.

De eerste voorstelling van Viaggio nei Fori werd in 2014 opgezet naar aanleiding van de herdenkingen rond de 2000ste verjaardag van het overlijden van keizer Augustus. De praktische uitwerking van het digitale programma kostte toen ongeveer 840.000 euro. Dat was een flinke investering, maar de bezoekers waren meteen enthousiast en bleven komen.

Vijf jaar geleden werd de voorstelling uitgebreid met een soortgelijke show in het Forum van Caesar. Dit laatste spektakel lokte het eerste jaar al meteen 158.000 betalende toeschouwers. De jaren nadien verdubbelde dat aantal.

Door het zeer schaarse aantal toeristen in de stad is de voorstelling op het Forum van Augustus momenteel echter opgeschort. Ook vorig jaar vond deze tweede show niet plaats.

www.viaggioneifori.it

Bekijk hier een kort filmpje over de voorstelling

viaggio2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.