Blunderboek van burgemeester Raggi wordt steeds groter

Het aantal blunders dat de jongste weken de wereld wordt ingestuurd door de Romeinse burgemeester Virginia Raggi en haar kabinet, begint hallucinante vormen aan te nemen.

Bij de inhuldiging van de gedenkplaat in het Parco della Musica, dat voortaan wordt genoemd naar de vorig jaar overleden Ennio Morricone, kreeg Raggi naast een moeilijke onthulling, ook te maken met kritiek van de nabestaanden van de beroemde componist.

Door de enorme achterstand van de administratie kon Morricone nog steeds niet officieel worden begraven op het monumentale kerkhof Campo Verano. Ook de bekende acteur en theaterman Gigi Proietti, die in november vorig jaar overleed, wacht nog steeds op zijn bijzetting op de begraafplaats.

Ennio_Morricone_email

Aangespoord door de kritiek van de familie van Morricone, kwam alles plots in een stroomversnelling en gaf de stad Rome de voorbije week toestemming voor de officiële begrafenis.

Maar net als enkele weken geleden, toen Raggi bij de onthulling van een straatnaambord ter ere van de voormalige Italiaanse president Ciampi tot haar ontzetting moest vaststellen dat de naam van de politicus verkeerd was gespeld, dook in de akte voor de begrafenis van Ennio Morricone op Campo Verano ook nu weer een gigantische fout op.

Volgens het document dat door de stadsdiensten werd verstrekt, werd toestemming gegeven om een zekere Ennio Morirono te begraven.

Nadat ze eerder het Colosseum verwarde met het amfitheater van Nîmes en vorige week in een toespraak in lyrische bewoordingen sprak over ‘de mooie koepel van het Colosseum’, kreeg Raggi tussendoor zoals vermeld ook nog af te rekenen met een straatnaambord waarop de naam van Carlo Azeglio Ciampi fout was gespeld.

raggi_rydercup

Ook de onthulling van de gedenkplaat voor Ennio Morricone in het Parco della Musica, waar de burgemeester vorige week tevergeefs herhaaldelijk aan het touwtje bleef rukken om de rood-gele doek naar beneden te halen, zorgde bij de aanwezigen voor plaatsvervangende schaamte. Het probleem moest uiteindelijk worden opgelost door twee stadsarbeiders met een ladder.

Met het jongste wapenfeit loopt het blunderboek van Raggi nu stilaan wel echt vol. Zodanig zelfs dat hier en daar de vraag wordt gesteld of de burgemeester niet bewust wordt gesaboteerd.

Nu de verkiezingsstrijd om het burgemeesterschap volop woedt, is dat in de ondoorzichtige krabbenmand van de Romeinse stedelijke ambtenarij zeker niet ondenkbaar.

Zelfs in haar eigen kabinet heeft Raggi geen zekerheid dat er geen mol aanwezig is die haar op slinkse wijze het leven zuur maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.