Rome ontploft na voetbaloverwinning

Op de luchthaven van Fiumicino is vanochtend het vliegtuig geland met aan boord de nationale voetbalploeg die gisteravond Engeland verweesd achterliet en van Italië voor het eerst in 53 jaar Europees kampioen maakte.

Toen de spelers van boord stapten werden ze toegejuicht door het luchthavenpersoneel. Buiten werden ze opgewacht door duizenden fans.

De overwinning wordt in Italië geprezen als een symbool van heropleving, een hoopvol teken van de betere dagen die op komst zijn in een land waar de bevolking zowel psychologisch en economisch zwaar getroffen is door de viruspandemie.

voetbal

In het voetbalgekke Italië gingen vannacht dan ook alle remmen los. In Rome kwamen tienduizenden mensen op straat. Er werd de hele nacht gefeest. Sommige feestvierders sprongen in fonteinen. Er was veel lawaai, er werd gezongen en er ging erg veel vuurwerk de lucht in.

Er werden straatverkopers gearresteerd die leurden met alcohol, hoewel de verkoop en het gebruik ervan op openbaar domein ten strengste verboden is. Anderen verkochten in een vlot tempo Italiaanse vlaggen.

In het tumult dat de hele nacht duurde vielen verschillende gewonden. Amokmakers gooiden flessen en voorwerpen naar de politie. Tafels en stoelen van horecazaken werden op straat gesleurd. Tientallen scooters werden omvergetrokken of op straat gegooid. Er werden ook auto’s beschadigd. Afvalbakjes werden losgerukt.

De komende dagen zal de politie de camerabeelden van de incidenten nauwkeurig analyseren en proberen de grootste vandalen te identificeren. Als dat gebeurt zullen die in ieder geval vervolgd worden en zich aan een gepeperde rekening mogen verwachten.

Eén reactie to “Rome ontploft na voetbaloverwinning”

  1. Leo De Brabandere Says:

    En hopelijk hebben ze alleen de Europese Beker mee en niet een ook delta varianten van het covid virus. Ik vrees dat anders Italië niet lang een witte regio zal zijn, maar dat zal zeker niet afhangen van de meegereisde supporters. Stom gedrag houdt vele risico’s in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.