Tentoonstelling 75 jaar Vespa in Brussel

In 1946, precies 75 jaar geleden, werd de iconische Vespa-scooter door de firma Piaggio & C° gepatenteerd. Het voertuig dankt zijn naam aan zijn bijzondere vorm, zijn sierlijke lijn, zijn bolle koffers achteraan en zijn karakteristieke geluid, dat doet denken aan een insect.

Vespa betekent ‘wesp’ in het Italiaans. Volgens de overlevering was het Enrico Piaggio zelf die deze naam bedacht toen hij het prototype voor het eerst zag en hoorde.

Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de Vespa worden in Autoworld Brussel 75 unieke exemplaren uit verschillende periodes tentoongesteld.

vespa

Met een selectie van de meest representatieve tot de door verzamelaars meest gezochte modellen, wordt de geschiedenis van de beroemde scooter verteld en worden de bezoekers van deze zomertentoonstelling meegevoerd naar het hart van de Italiaanse samenleving.

De expo toont modellen uit de periode van 1947 tot 2021 die niet allemaal afkomstig zijn uit Italië, maar waarvan sommigen ook werden gebouwd in België (MISA in Jette), Frankrijk (Forchambault), Duitsland (Hoffmann in Lindorf), Groot-Brittannië (Douglas in Bristol), Spanje (Madrid) en zelfs in Amerika.

De Vespa is niet zomaar een scooter, het is een Italiaans icoon. Dit onsterfelijke voertuig kwam 75 jaar geleden op de markt, maar zet in alle landen van de wereld nog steeds aan tot dromen.

romanholiday

De Vespa werd beroemd dankzij films zoals Roman Holiday van regisseur William Wyler uit 1953, met Audrey Hepburn en Gregory Peck in de hoofdrollen en waarin ze beiden op een Vespa door Rome razen, of La Dolce Vita van Federico Fellini uit 1960 met Marcello Mastroianni en Anita Ekberg.

Een leuk weetje: dankzij de film Roman Holiday werden in 1953 naar schatting een miljoen Vespa’s verkocht.

Vespa 75 years young
Tot 15 augustus 2021
Autoworld
Jubelpark 11, 1000 Brussel, België
tel. +32 2 736.41.65
info@autoworld.be
Website en online boeking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.