Italië denkt aan vaccinatiebewijs voor restaurantbezoek

De Italiaanse regering overweegt om klanten bij een restaurantbezoek een vaccinatiebewijs te laten tonen of zich verplicht te laten testen op Covid-19.

Een vaccinatiepaspoort of een negatieve coronatest gelden dan als voorwaarde om een restaurant binnen te mogen. Italië besliste in april reeds als eerste in Europa om de vaccinaties verplicht te maken voor zorgpersoneel.

De regering is ongerust omdat het aantal Covid-19-besmettingen in Italië al de hele week dagelijks toeneemt.

Gezondheidsexperts wijten de opstoot van het virus aan de vele feestjes naar aanleiding van het Europese kampioenschap voetbal dat precies een week geleden door Italië gewonnen werd.

Ook zijn heel wat clusters van besmettingen te herleiden naar plekken waar grote groepen mensen samen de kwartfinale tussen Italië en België bekeken.

De finale tussen Italië en Engeland werd op nog veel meer plaatsen samen bekeken en nadien vonden in vele steden en dorpen spontane straat- en buurtfeesten plaats.

covidcertificaat

Franco Locatelli, de baas van het gezondheidsinstituut, verklaarde in de media dat de talrijke bijeenkomsten en grotere groepen voetbalfans zonder twijfel hebben bijgedragen aan de plotse heropleving en de verspreiding van het virus.

Het nieuwe aantal besmettingen is nog niet zorgwekkend, maar de toename leidt wel tot vrees voor een mogelijke nieuwe besmettingsgolf. Italië is momenteel volledig veilig, maar de overheid is erg bang dat sommige zones in de toekomst weer oranje of geel moeten worden ingekleurd.

Italië is één van de meest getroffen landen. Officieel heeft het coronavirus er tot nog toe bijna 128.000 doden gemaakt. Bijna 4,3 miljoen Italianen raakten besmet. Zowat de helft van alle inwoners vanaf twaalf jaar is intussen volledig gevaccineerd tegen het Covid-19-virus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.