Time Travel Rome brengt je weer naar de Romeinse oudheid

Dit is een speeltje om wat tijd door te brengen tijdens de eerstvolgende regenachtige vakantiedag. Time Travel Rome is een mobiele app die elke belangrijke oude Romeinse stad, fort, theater of heiligdom vindt en beschrijft. Het zoekgebied omvat Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

timetravel4

Time Travel Rome is gemaakt voor iedereen die gepassioneerd en gefascineerd is door de oude Romeinse geschiedenis, voor reizigers naar Rome, geschiedenisfanaten, leerkrachten en docenten klassieke geschiedenis, studenten Romeinse literatuur en liefhebbers van de Romeinse cultuur.

timetravel3

Time Travel Rome is gewijd aan de Romeinse geschiedenis: het is een reis-, archeologie- en literatuurgids voor het oude Romeinse rijk.

De app kan worden gebruikt als een gids voor Rome en naar andere steden van het oude Romeinse rijk.

Op de kaart zijn ongeveer 5.000 oude sites beschikbaar (met gps-locatie), compleet met up-to-date beschrijvingen.

Time Travel Rome is naar eigen zeggen de enige mobiele app met een kaart van alle Romeinse wegen. De tool bevat meer dan tienduizend foto’s en honderden oude teksten met een index van alle geografische plaatsen.

timetravel2

Er zijn bovendien ook enkele offline gidsen in PDF-formaat beschikbaar, onder meer over Pompeii en de Vesuvius, Romeins Londen en het oude Athene.

Er zijn onder meer artikels over monumenten in Pompeii, Herculaneum, Carthago, Jerash, Trier, Constantinopel, Londen, Parijs, Cordoba, Lissabon, Nîmes en zowat elke andere belangrijke site van de oud Romeinse wereld.

De informatie over de geschiedenis van Rome en andere sites wordt aangevuld met oude teksten geschreven door Cicero, Augustus, Julius Caesar, Vergilius, Horatius, Appianus, Plinius, Plutarchus, Tacitus en vele andere beroemde klassieke auteurs.

timetravel1

Time Travel Rome is beschikbaar in de appstores van Google en Apple

Met dank aan
Herman Cole
voor deze tip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.