Rijksmuseum van Oudheden pakt uit met digitale lezing over de Romeinse limes

Jasper de Bruin, de conservator van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden (Nederland) vertelt tijdens een gratis livestream-lezing meer over de limes, de tweeduizend jaar oude Romeinse grens die door heel Europa loopt. De lezing vindt plaats op dinsdag 10 augustus van 20 tot 21 uur en wordt georganiseerd door RoMeO, de vriendenvereniging van het museum

Bijna tweeduizend jaar geleden bouwden de Romeinen een keten van Romeinse versterkingen langs de Rijn in Nederland. Die maakte deel uit van de Romeinse grens in Europa, tegenwoordig aangeduid als de limes. Maar wat weten we er eigenlijk van? Hoe zag die limes eruit en hoe ontwikkelde deze zich?

rmo

De Europese limes wordt internationaal erkend als een belangrijk stuk erfgoed en dat is de reden dat delen ervan reeds langer op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Recent werd daar ook het Nederlandse deel aan toegevoegd. In deze lezing licht Jasper de Bruin toe waarom het verdiend is dat ook dit stuk van de limes nu op de lijst staat.

De Neder-Germaanse limes loopt in Nederland langs de Rijn, van Lobith tot aan Katwijk. Samen met het Duitse gedeelte, dat eveneens op de Werelderfgoedlijst staat, vormde het tweeduizend jaar geleden de buitengrens van de Romeinse provincie Neder-Germanië

Iedereen kan de lezing gratis volgen. Je hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op je computer. Na aanmelding ontvang je een link, waarmee je via de browser op je pc, laptop, tablet of smartphone de lezing kan volgen. De uitzending is vanaf een kwartier vóór de aanvang online.

Meld je hier aan voor de gratis lezing van 10 augustus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.