Avondbezoeken Thermen van Caracalla worden hervat in september

Na een pauze gedurende de maand augustus worden in september de zomerse avondbezoeken in de Thermen van Caracalla voortgezet.

Het programma Caracalla Effetto Notte biedt bezoekers op 2, 9, 18, 25 en 30 september van 20 tot 23 uur de kans om de oude ruïnes op eigen houtje of als onderdeel van een rondleiding (in het Italiaans) te verkennen.

Het bezoek biedt de kans om de mozaïeken en de overblijfselen van de baden, de gymzalen en het frigidarium te bewonderen, terwijl de rondleiding ook de ondergrondse ruimtes en het mithraeum omvat.

Een bezoek aan de thermen wanneer het donker is biedt een heel andere ervaring dan wanneer je de site gewoon overdag zou bezoeken. Maar dat geldt voor vele plekken in Rome.

Ooit vertelde een Romein ons dat je, in het onwaarschijnlijke geval dat je erin zou slagen om werkelijk alles in Rome te bezoeken, je dan gewoon opnieuw kon beginnen, maar dan ’s nachts.

caracalla

De bezoekuren op 2, 9, 18, 25 en 30 september zijn als volgt:

  • 20.15 u.: gewoon bezoek (zonder rondleiding)
  • 20.30 u.: rondleiding in het Italiaans
  • 20.45 u.: gewoon bezoek (zonder rondleiding)
  • 21.15 u.: rondleiding in het Italiaans
  • 21.45 u.: rondleiding in het Italiaans
  • 22.00 u.: gewoon bezoek (zonder rondleiding)

Op 9 en 18 september is er om 21 uur tussen de ruines bovendien een opvoering van het dans- en theaterspektakel Frigidarium21 van Riccardo Vannuccini, een voorstelling die geïnspireerd is door de monumentale ruimtes van de Thermen van Caracalla.

De show wordt georganiseerd door het gezelschap Le Scarpe di Van Gogh binnen het project Muses en werd samengesteld door Artestudio.

De voorstellingen zijn inbegrepen in de prijs van de tickets die via de website coopculture.it moeten worden gereserveerd. Het gebeurt dat de (toegangs)tickets slechts een beperkt aantal dagen voordien beschikbaar komen.

De rondleidingen zijn bovendien beperkt tot groepjes van maximum 20 personen. Het is dus nodig om de website in de gaten te houden en er snel bij te zijn. Je bent immers niet de enige die dit avondlijke avontuur wil beleven.

Voor wie er naast grijpt: ook overdag is deze fantastische en nog steeds indrukwekkende site uit de oudheid een bezoek zeker waard en je kan natuurlijk altijd nog een individueel ticket aanschaffen.

Tot slot nog dit: de toegang tot de Thermen van Caracalla is alleen toegestaan voor wie beschikt over een Covid-19 Green Pass of een internationaal vaccinatiecertificaat. Mondmaskers zijn op de hele site verplicht gedurende het volledige bezoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.