Twee dodelijke ongevallen met elektrische steps in Rome

Het heeft nog lang geduurd, maar nadat in Italië reeds vijf dodelijke ongevallen met een e-step gebeurden, zijn nu ook in Rome op vrij korte tijd al twee doden gevallen.

Vanochtend vroeg werd een 34-jarige man in de Via Chiana in de wijk Trieste op zijn e-step aangereden door een auto. Het slachtoffer was op slag dood.

Nog geen maand geleden stierf een 27-jarige man aan zijn verwondingen nadat hij met zijn elektrische step in de buurt van het Vaticaan was gecrasht.

estep (2)

Het ongeval wakkert in Rome en elders in Italië het debat over de veiligheid van elektrische scooters opnieuw aan.

Er wordt onder meer gepleit voor snelheidslimieten, de verplichting om een helm te dragen, een verbod op het gebruik van e-steps voor wie jonger is dan 18 jaar.

De Italiaanse vereniging van rijscholen vindt dat ook trainingen of een rijvaardigheidsproef verplicht zouden moeten zijn voor wie met een e-step wil rijden.

In Rome werd al vaker geprotesteerd tegen het gevaarlijke gedrag van sommige gebruikers van de elektrische steps en vooral tegen het massaal rondslingeren van de tweewielers die je op zowat elk voetpad en op iedere straathoek aantreft.

estep

De komst van de e-steps in Rome is te danken aan de huidige burgemeester Virginia Raggi, die de tweewielers vorig jaar introduceerde.

Dat gebeurde aanvankelijk kleinschalig door slechts een paar bedrijven, maar tegenwoordig zijn er tal van aanbieders actief, waardoor een ware wildgroei met vele duizenden e-steps is ontstaan. De voertuigen zijn vooral bij jongeren echter wel populair.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.