Vijftig gratis wandelingen in en om Rome

De beste manier om onze lievelingsstad Rome te verkennen en de duizenden fijne plekjes overal in de Eeuwige Stad te ontdekken is nog altijd te voet.

Vergeet e-steps, fietsen en scooters en gebruik metro en bus enkel als je echt een verre verplaatsing moet maken.

Zeker in het historische centrum trek je beter je wandelschoenen aan, maar ook buiten de muren heeft Rome zeer veel moois te bieden.

De website Romewandelingen.be is zopas nogmaals geactualiseerd en ditmaal uitgebreid tot liefst vijftig wandelingen in en de omgeving van Rome.

wandel(2)

Je kan nu kiezen uit 16 wandelroutes binnen de muren, 17 routes buiten de muren en 17 themawandelingen. Samen zijn ze goed voor vele uren wandelplezier.

Binnen de muren maak je kennis met bekende wijken en zones zoals Trevi, Colonna, Parione, Termini Monti, maar ook de bij toeristen wellicht iets minder bekende gebieden zoals Celio, Aventino, Ludovisi en Sallustiano, om er maar enkele te vermelden.

wandel(3)

Buiten de muren wandelen we onder meer door de omgeving van Trionfale, Garbatella, Tor Tre Teste, Nomentano, Ardeatino, Salaria, Pigneto, Prati, … en zelfs Lido di Ostia voor wie eens de sfeer aan zee wil opsnuiven.

wandel(4)

Wie een wandeling rond een bepaald thema wil maken, heeft eveneens keuze te over: middeleeuwse torens, Vlaamse kunst in Rome, beeldige beestenboel, de twintig mooiste fonteinen, Michelangelo in Rome, de Via Appia Antica, Bernini in Rome, obelisken in Rome, Caravaggio in Rome, de Aureliaanse muur, Borromini in Rome, langs de Tiber, de Via Francigena, …

wandel(5)

Op deze website zijn de wandelroutes in Rome uitgeschreven, per stadswijk of per thema. Alle beschrijvingen zijn opgefrist met mooie foto’s, wat je nog meer zin doet krijgen om een wandeltochtje te maken. De website bevat bovendien heel wat nuttige info en tips voor een verblijf ter plaatse.

wandel(7)

Uiteraard is het onmogelijk om alle routes in één reis te plannen of je zou maandenlang in Rome moeten verblijven. Dat is ook niet het opzet. De website past in de traditie van ‘slow tourism’ om op een duurzame en gezonde manier een citytrip in de Eeuwige Stad te beleven.

Wil je een bepaalde plek bezoeken? Gebruik dan de zoekfunctie om een bezienswaardigheid, kerk, museum, straat, park, plein, … terug te vinden. Sommige plekken komen terug in meerdere routes.

wandel(1)

Je kan ook de overzichtskaart gebruiken om een route te kiezen in een bepaalde wijk of per thema. Kies als beginnende Romewandelaar eerst een route in de buurt van je logeerplek, zo kun je meteen van start zonder extra verplaatsingen te moeten maken.

Desgewenst kan je vooraf de volledige wandeling als PDF-bestand downloaden met behulp van de print-knop onderaan de pagina. Ja kan dat bestand dan bewaren op je tablet of smartphone of het afdrukken voor onderweg.

Romewandelingen.be is een gratis digitaal project van Bart Tordeurs, ontstaan uit de vele vragen naar tips over Rome en een logische samensmelting van een passie voor wandelen in Rome en het fotograferen van de bezienswaardigheden in de eeuwige stad. In de komende maanden zal de website nog worden aangevuld met bijkomende en ontbrekende foto’s.

wandel(6)

Het project heeft Bart Tordeurs vier jaar beziggehouden en kostte honderden uren aan opzoekings- en schrijfwerk. Daar kwamen dan nog de vele uren wandelen en verkenningen in Rome bij.

De maker is terecht bijzonder trots op het resultaat en vermoedt dat dit een unicum is: voor zover bekend bestaat er geen boek of website die het aantal van vijftig gedetailleerde wandelingen in Rome overschrijdt.

wandel(8)

Het zal de gebruikers van de website ook wel snel opvallen dat er geen commerciële link is. De website bevat geen advertenties, iets wat we ook met onze Romevereniging S.P.Q.R. altijd zorgvuldig op verre afstand hebben gehouden.

Alle wandelroutes staan gratis ter beschikking om te delen met vrienden, familie, kennissen, … kortom, met iedereen die een reis naar Rome maakt.

https://romewandelingen.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.