Van Augustus tot Constantijn

De geschiedenis van het Romeinse Rijk
aan de hand van tien keizers

Recent verscheen het boek ‘Van Augustus tot Constantijn’. Daarin vertelt auteur Barry Strauss op toegankelijk wijze de complexe geschiedenis van Rome. Hij doet dat aan de hand van tien portretten van de meest tot de verbeelding sprekende figuren, de Romeinse keizers.

Alle tien keizers – Augustus, Tiberius, Nero, Vespasianus, Trajanus, Hadrianus, Marcus Aurelius, Septimus Severus, Diocletianus en Constantijn – vertegenwoordigen een belangrijke periode van het ooit zo machtige wereldrijk.

augustus_constantijn

Ook de invloedrijke vrouwen in de keizerlijke families passeren in dit boek de revue: van moeders en dochters tot echtgenotes en maitresses.

Met deze tien beknopte fascinerende biografieën maakt historicus Barry Strauss de geschiedenis van de klassieke oudheid toegankelijk voor een groter publiek.

Hij toont de totstandkoming van de bloeiende Romeinse cultuur en daarmee ook van de hedendaagse westerse wereld, want de invloed van het Romeinse rijk is nog steeds terug te vinden in onder andere de westerse talen, de rechtspraak en de architectuur.

Barry Strauss (1953) is hoogleraar geschiedenis aan Cornell University. Hij is auteur, eindredacteur van de boekenreeks ‘The Princeton History of the Ancient World’ en columnist. ‘Van Augustus tot Constantijn’ is zijn eerste titel die in het Nederlands verschijnt.

Van Augustus tot Constantijn
Auteur: Barry Strauss
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 400
Geen illustraties
Uitgeverij: Omniboek
Verschijningsdatum eerste druk: 7 september 2021
EAN: 9789401918022
Prijs: 29,99 euro
Ook beschikbaar als eBook (14,99 euro)

De eerste pagina’s van het boek kan je hier lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.