ATAC krijgt maar 30 van de 100 beloofde nieuwe bussen

De aankoop van honderd nieuwe hybride bussen voor vervoersmaatschappij ATAC die burgemeester Virginia Raggi in juni triomfantelijk aankondigde, valt gedeeltelijk in het water.

In plaats van honderd nieuwe bussen zullen er maar dertig worden geleverd. De reden is eenvoudig: ATAC zit zonder geld en de stadskas van Rome is ook leeg.

De vervoersmaatschappij wijst op het gebrek aan inkomsten als gevolg van de viruspandemie, maar het bedrijf sleept al langer een enorme schuldenberg mee. Vier jaar geleden was die schuld opgelopen tot 1,3 miljard euro.

atac2

ATAC verliest regelmatig bussen doordat die wegens gebrekkig en achterstallig onderhoud spontaan in brand vliegen. Recent werden in een depot dertig bussen ineens verwoest.

Wat wel zonder onderbreking vrijwel iedere maand wordt geleverd is een nieuwe staking. Op maandag 11 oktober is het weer prijs en krijgt Rome voor de zoveelste keer te maken met een 24 urenstaking van zowel bussen, trams, metro’s als regionale treinen.

Ditmaal protesteren de vakbonden van ATAC tegen de regering-Draghi die “de belangen van de arbeiders zou geschrapt hebben uit het economische herstelplan van Italië”.

Raggi verloor vorige week de gemeenteraadsverkiezingen en kan een nieuwe ambtstermijn als burgemeester vergeten.

Raggi kreeg onder meer de rekening gepresenteerd omdat ze er niet in slaagde het haperende openbaar vervoer uit het slop te trekken en geen oplossing kon aanreiken voor de aanslepende vuilnisproblemen in Rome.

In een tweede beslissende stemronde zal duidelijk worden wie de nieuwe burgemeester van Rome wordt: Enrico Michetti of Roberto Gualtieri.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.