Italië heropent nachtclubs na meer dan anderhalf jaar

De regering heeft gisteravond unaniem een decreet goedgekeurd waardoor de heropening van nachtclubs, discotheken en dansgelegenheden na meer dan anderhalf jaar sluiting weer mogelijk wordt.

Ook de capaciteit van concertzalen, musea, theaters en bioscopen mag weer maximaal worden benut. Het decreet gaat in vanaf maandag 11 oktober.

De nieuwe regels zijn enkel van toepassing in de zogenaamde ‘witte zones’, de gebieden met de minste Covid-beperkingen. Dat is momenteel in het grootste deel van Italië.

tw_mic

Voor de nachtclubs en disco’s gelden nog wel beperkingen. Ze mogen binnen slechts 50 procent van hun capaciteit benutten, buitenshuis is dat 75 procent.

Het wetenschappelijke comité dat de regering adviseert over de coronamaatregelen had aangedrongen op een maximale capaciteit van 35 procent (binnen) en 50 procent buiten.

De definitieve beslissing van de regering is uiteindelijk een compromis geworden tussen de wetenschappers en de eigenaars van disco’s en nachtclubs.

Bioscopen en theaters kunnen vanaf maandag wel opnieuw al hun zitplaatsen benutten. In stadions en sportfaciliteiten gelden nog steeds capaciteitsbeperkingen: in openlucht mag 75 procent van de capaciteit worden gebruikt, binnenshuis 60 procent.

Alle locaties binnenshuis moeten ook ventilatiesystemen garanderen zonder recirculatie van lucht. Mondmaskers blijven in gebruik. Er komen ook zwaardere straffen op het overtreden van de regels.

Bezoekers aan nachtgelegenheden en evenementen moeten wel nog altijd in het bezit zijn van een Certificazione Verde of Groene Pas, het digitale of papieren (internationale) certificaat waaruit blijkt dat je bent ingeënt, negatief getest of hersteld van Covid-19.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.