Amerikaanse president bezoekt paus Franciscus

De Amerikaanse president Joe Biden arriveert op vrijdag 29 oktober in Rome. Hij brengt een officieel bezoek aan paus Franciscus in Vaticaanstad.

Na de ontmoeting met de paus Franciscus volgt een ontvangst op het staatssecretariaat van de Heilige Stoel, waar de president een gesprek zal hebben met staatssecretaris kardinaal Pietro Parolin en aartsbisschop Paul Gallagher, de secretaris voor de relaties met andere staten van het staatssecretariaat.

paus_franciscus

Vermoedelijk zal Biden ook de Italiaanse regeringsleider Mario Draghi en president Sergio Mattarella officieel ontmoeten, al zijn daarover nog geen details bekend.

Biden komt naar Rome om datzelfde weekend de G20-top bij te wonen, een samenkomst van de leiders van de twintig rijkste landen.

Joe Biden heeft paus Franciscus al eens ontmoet in september 2015. De paus was toen in de Verenigde Staten voor het Wereldgezinscongres in Philadelphia. Biden was toen vicepresident van de regering van Barack Obama.

Ook in 2016 was Biden te gast in het Vaticaan voor een deelname aan een internationaal congres over regeneratieve geneeskunde.

obama_biden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.