Zestiende filmfestival van Rome begonnen

Gisteravond vond de officiële opening plaats van het zestiende filmfestival van Rome. Het programma voor de komende dagen zit boordevol premières en speciale vertoningen.

Het filmfestival vindt plaats in het Parco della Musica (recent herdoopt tot Auditorium Ennio Morricone) aan de Via Pietro de Coubertin 30 en op diverse andere locaties in de stad.

In de officiêle selectie zitten 23 films en documentaires uit evenveel landen. Een hoogtepunt van het filmevenement wordt de uitreiking van Lifetime Achievement Awards aan de regisseurs Quentin Tarantino en Tim Burton. Het volledige programma kan je hier downloaden.

cinemafest

Het festival opende met The Eyes of Tammy Faye van Michael Showalter. Op het programma vinden we onder meer ook nog C’Mon C’Mon (met Joaquin Phoenix), Ghostbusters: Legacy, Cyrano, The Addams Family 2 en JFK Revisited: Through the Looking Glass (van Oliver Stone). Het festival wordt afgesloten met Eternals, de nieuwe Marvel-film met in de hoofdrol Angelina Jolie.

Tickets kunnen online worden gekocht via de website van het festival of rechtstreeks aan de kassa van het Auditorium. Om toegang tot de vertoningen te krijgen is een groene pas of internationaal vaccinatiebewijs nodig en moet een mondmasker worden gedragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.