G20-top in Rome op zaterdag 30 en zondag 31 oktober

Premier Mario Draghi ontvangt volgend weekend, op zaterdag 30 en zondag 31 oktober de leiders van de twintig rijkste landen ter wereld. Inwoners en toeristen moeten rekening houden met verstrengde veiligheidsmaatregelen, vooral in de EUR-wijk.

De G20-top vindt plaats in het congrescentrum La Nuvola. De pers wordt ondergebracht in het vlakbij gelegen Palazzo dei Congressi.

De Russische president Vladimir Poetin en de Japanse premier Fumio Kishida zullen niet live aanwezig zijn. Ze volgen de top via een beveiligde videoverbinding.

Ook Andres Manuel Lopez Obrador, de president van Mexico blijft weg, maar die laat zich vertegenwoordigen door zijn minister van Buitenlandse Zaken.

carabinieri

De aanwezigheid van de Chinese president Xi Jinping en de Braziliaanse president Jair Bolsonaro is nog niet officieel bevestigd.

De Amerikaanse president Joe Biden komt wel. Een dag eerder zal die ook paus Franciscus ontmoeten tijdens een officieel bezoek aan Vaticaanstad.

De leiders van Argentinië, Australië, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, India, Indonesië, Zuid-Korea, Zuid-Afrika, Saoedi-Arabië, Turkije en de Europese Unie zullen in principe wel allemaal persoonlijk aanwezig zijn.

Ook de ministers van Financiën van de G20-landen wonen traditioneel de ontmoeting bij, samen met vertegenwoordigers van een aantal belangrijke internationale en regionale organisaties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.