Opnieuw Supergidsen in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren

In het Gallo-Romeins Museum in Tongeren staan deze herfstvakantie opnieuw Supergidsen paraat.
Zij brengen jong en oud in de ban van het verre verleden. Het programma loopt tot 7 november en richt zich tot kinderen tussen 4 en 12 jaar en hun (groot)ouders.

Kinderen en hun (groot)ouders worden uitgenodigd om samen de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ te (her)ontdekken. Tijdens hun bezoek kiezen ze hun favoriete voorwerpen. Voor wie hierover extra info wil, staat er in elke zaal een Supergids paraat. Die allesweter beantwoordt vragen en gaat met de bezoekers in gesprek.

Hoe bracht de prehistorische mens water aan de kook? Waarom schakelden de jagers-verzamelaars over op landbouw? Met welke nieuwe voedingsmiddelen maakten onze voorouders kennis in de Romeinse tijd?

supergids_tongeren

De Supergids legt helder en duidelijk uit hoe het er in het verre verleden aan toeging. Steeds is er interactie met het publiek. De Supergidsen zetten bezoekers aan om linken te leggen met vandaag.

De Supergids laat kinderen zich inleven in lang vervlogen tijden. Een hele reeks materialen en werktuigen ligt daarvoor klaar. En wie het voelt kriebelen, mag zelf creatief aan de slag gaan. Je kan je handen beschilderen met oker en een mozaïektegel maken.

Supergids loopt van zaterdag 30 oktober tot en met zondag 7 november. Ook op maandag 1 november (Allerheiligen) en dinsdag 2 november (Allerzielen) is het museum open.

De Supergidsen zijn permanent aanwezig van 10 tot 18 uur. De Supergidsen maken deel uit van een bezoek aan de permanente tentoonstelling. Hiervoor reserveer je een tijdslot via de website van het museum.

Gallo-Romeins Museum
Kielenstraat 15
3700 Tongeren
www.galloromeinsmuseum.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.