Voormalige straatzangers van Rome als voorprogramma van The Rolling Stones

Het gaat bijzonder snel voor de Italiaanse rockband Måneskin die eerder dit jaar in Rotterdam het Eurovisiesongfestival won met het nummer Zitti e Buoni. Na de liedjeswedstrijd ging er amper een week voorbij of de band trad wel ergens op.

Het aantal downloads van hun nummers en streams via platformen zoals Spotify is amper bij te houden. Deze week debuteerden de Romeinse jongeren op de Amerikaanse televisie waar ze op NBC in de bekende The Tonight Show met Jimmy Fallon hun enorme hitsingle Beggin’ lieten horen.

Jimmy Fallon zei in de studio dat Beggin’ op dit moment de absolute nummer één is op het gebied van alternatieve rockmuziek. De presentator voegde er nog aan toe dat het nummer al meer dan een miljard keer gestreamd werd.

Fallon kondigde toen in een verrassende primeur aan dat de rockers uit Rome op 6 november als voorprogramma zouden aantreden voor The Rolling Stones in Las Vegas. Veel sensationeler kan het jaar vermoedelijk niet meer worden voor Måneskin.

rolling_stones

De voormalige straatmuzikanten, die vier jaar geleden onder meer in de Via del Corso nog muziek maakten voor een handvol toeschouwers, hadden begin dit jaar waarschijnlijk niet kunnen dromen dat ze het songfestival zouden winnen, laat staan dat ze het voorprogramma van The Rolling Stones zouden verzorgen.

De band, die bekendstaat om een mix van punk-funk en glamrock, werd vijf jaar geleden in Rome opgericht en bestaat uit zanger Damiano David, bassist Victoria De Angelis, gitarist Thomas Raggi en drummer Ethan Torchio.

Op 14 november is Måneskin te gast bij de uitreiking van de MTV Europe Music Awards 2021 in Hongarije waar ze genomineerd zijn in drie verschillende categorieën.

Eén van de nominaties is deze van de beste rocksong. In die categorie krijgen ze concurrentie van Coldplay, Foo Fighters, Kings of Leon, The Killers en Imagine Dragons. Wedden dat de band ook dan weer met een prijs naar Rome terugkeert?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.