Wereldleiders gooien muntje in de Trevifontein

Zoals eerder aangekondigd zorgt de samenkomst van de G20-leiders in Rome voor behoorlijk wat hinder voor inwoners en bezoekers.

De EUR-wijk was de voorbije dagen vrijwel afgesloten van de buitenwereld, maar ook in het centrum ontstond hinder tijdens de verplaatsing van de wereldleiders naar hun streng beveiligde hotels of ambassades.

Zo werden in het centrum negen metrostations tijdelijk gesloten. Ook enkele invalswegen, waaronder de drukke Via Nazionale gingen gisteren vanaf 18.30 helemaal dicht.

Vanochtend vroeg werden alle straten in de omgeving van de Trevifontein afgesloten. Dat gebeurde enkele uren voordat de deelnemers aan de G20-top er het traditionele muntje kwamen ingooien. Daarbij was alleen een enorme delegatie van de beeldpers aanwezig.

G20_Trevifontein

De wereldleiders gooiden een munt van 1 euro in het water, uiteraard de Italiaanse versie, met de afbeelding van de Vitruviusman van Leonardo da Vinci.

Niet iedereen nam deel aan het muntjes werpen. Onder meer de Amerikaanse Joe Biden bleef weg. De Duitse bondskanselier Angela Merkel spoelde even haar handen in de fontein, iets wat haar Zuid-Koreaanse collega blijkbaar onweerstaanbaar vond.

Vandaag zijn ook een aantal musea en archeologische sites gesloten omdat er voor de partners van de G20-leiders enkele privérondleidingen zijn gepland.

Terwijl het Colosseum gisteren vanaf 14 uur al gesloten werd voor het publiek, zijn vandaag ook het Forum Romanum en de Palatijn de hele dag niet toegankelijk. Ook de Capitolijnse Musea, de Galleria Borghese en de Vaticaanse Musea zijn dicht.

Aan de G20-top wordt deelgenomen door de staatshoofden en regeringsleiders van de negentien rijkste landen plus de Europese Unie. Ook vertegenwoordigers van enkele van de belangrijkste internationale en regionale organisaties zijn aanwezig. Traditioneel nemen ook de ministers van Economie en Financiën deel aan het evenement.

Info over de verkeershinder

Een kort filmpje terwijl de G20-leiders een euro in de Trevifontein gooien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.