Kerstboom Vaticaan komt uit de Dolomieten, Peru levert de kerststal

De traditionele kerstboom op het Sint-Pietersplein in Rome komt dit jaar uit Andalo in Trentino, de Italiaanse Dolomieten. Samen met de grote boom worden ook enkele kleinere exemplaren geleverd voor de pauselijke vertrekken.

Peru stelt de kerststal ter beschikking ter gelegenheid van de viering van de 200ste verjaardag van de onafhankelijkheid van het land.

De traditionele inhuldiging van de kerststal en de korte ceremonie met het aansteken van de lichten van de kerstboom op het Sint-Pietersplein vinden plaats op vrijdag 10 december om 17 uur. De ceremonie zal worden geleid door de Spaanse aartsbisschop Fernando Vérgez Alzaga.

kerstboomvaticaan

Deze week werd in Andalo de 28 m hoge spar uitgekozen, die in december op het Sint-Pietersplein zal worden geplaatst. De boom is afkomstig van de PEFC-gecertificeerde Trentino Sustainable Forest Management Group.

Een delegatie uit Trentino zal tijdens een bezoek aan het Vaticaan begin december ook de bijbehorende decoraties met bolvormige houten versieringen meebrengen. De regio Trentino zorgt voor een energiezuinige ledverlichting.

De kerststal op het Sint-Pietersplein wordt dit jaar geleverd door het Andesdorp Chopcca, een inheemse gemeenschap in het departement Huancavelica in Peru.

De kerststal bestaat uit meer dan dertig figuren, die werden vervaardigd door vijf kunstenaars uit Huancavelica. Met de schenking van de kerststal zet Peru de tweehonderdste verjaardag van het land in de kijker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.