Rome moet kerstboom zelf betalen

De stad Rome moet haar kerstboom dit jaar opnieuw zelf betalen. In het verleden was het de gewoonte dat de stad de plaatsing van de reuzenspar op Piazza Venezia liet sponsoren, maar de recent afgetreden burgemeester Virginia Raggi heeft nagelaten om de procedure hiervoor in gang te zetten.

Daardoor moet de nieuwe burgemeester Robert Gualtieri nu al meteen geld uit de stadskas halen. De hele operatie om de kerstboom en bijkomende versieringen in het centrum van de stad te plaatsen wordt geraamd op 169.336 euro.

kerstboom_venezia

Vorig jaar moest de stad de kerstboom ook al zelf betalen. Toen werd wel naar sponsors gezocht, maar was niemand geïnteresseerd. Het filmstreamingbedrijf Netflix had de boom gedurende de twee voorgaande jaren betaald, maar haakte vorig jaar af.

Daarom twijfelde het stadsbestuur vorig jaar lange tijd of er wel een boom zou komen. Uiteindelijk werd beslist om de kerstspar zelf te betalen. Die operatie kostte toen 140.000 euro. Waarom de kostenraming nu bijna 30.000 euro hoger ligt, is niet duidelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.