Sicilië is eerste regio die weer strengere Covid-maatregelen invoert

Hoewel Italië momenteel het in vergelijking met de meeste Europese landen nog relatief goed doet inzake het aantal virusbesmettingen, kijkt de overheid toch met enige vrees naar de feestmaand december. Dat is een periode waarin vele Italianen massaal gaan winkelen.

De verwachting is dat verschillende regio’s in de komende dagen of weken weer strengere maatregelen zullen aankondigen om het virus in de drukke kerstperiode zo weinig mogelijk verspreidingskansen te geven.

covidmap_18nov_2021Bron: https://www.ecdc.europa.eu/en

De eerste regio die dat doet is Sicilië. De regionale president Nello Musumeci verplicht de bevolking vanaf vandaag tot minstens 31 december mondmaskers te dragen in drukke buitengebieden.

Al wie ouder is dan 12 jaar moet altijd een mondmasker bij zich hebben ​​en het op drukke publiek toegankelijke plaatsen ook dragen.

mondmaskerplicht

Reizigers uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zullen bij aankomst in Sicilië ook verplichte Covid-19-testen moeten ondergaan.

Deze laatste maatregel is nu al van kracht voor reizigers die uit de Verenigde Staten, Malta, Portugal, Spanje, Frankrijk, Griekenland en Nederland komen of er in de voorbije 14 dagen zijn geweest.

In Italië woedt momenteel een fel debat over een voorstel waarbij coronavirusbeperkingen alleen zouden gelden voor degenen die niet zijn gevaccineerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.