Wie is wie in de klassieke oudheid

De Olympische Spelen, de democratie en de eed van Hippocrates, zomaar drie hedendaagse zaken die hun oorsprong in de klassieke wereld vinden. Op vele gebieden van wetenschap, architectuur, staatsinrichting en geschiedschrijving zijn we tot vandaag op bepaalde aspecten nog steeds schatplichtig aan de ontwikkelingen, ideeën en uitvindingen die in de oudheid zijn gedaan.

Bedacht voor en door mensen. In dit boek worden vrijwel alle belangrijke personen uit de klassieke wereld voor het voetlicht gebracht. Je krijgt er heldere en beknopte informatie over de figuren die de oudheid mee vorm gaven. Een overzicht van Accius tot Zeus.

Wie wilde ook alweer de Rubicon oversteken om een memorabele daad te stellen? Wie was de godin van het haardvuur? Door wie werd Alexander de Grote opgevoed? Wie was Anaxagoras? Welke zeven tragedies van Aeschylus zijn bewaard gebleven?

wieiswie

In dit handige naslagwerk vind je een overzicht van Accius, de belangrijkste Romeinse tragediedichter, tot Isis, de Egyptische godin van de vruchtbaarheid, en van Octavianus, de eerste Romeinse keizer die we kennen onder de naam Augustus, tot de Griekse oppergod Zeus.

‘Wie is wie in de klassieke oudheid’ geeft een alfabetisch overzicht en is daarom ideaal voor professionals die snel iets offline willen opzoeken, maar zeker ook voor studenten, scholieren en iedereen die geïnteresseerd is in de klassieke wereld. En ook wie een quiz wil samenstellen over de oudheid vindt in dit boek een oneindige bron van inspiratie.

‘Wie is wie in de klassieke oudheid’ maakt deel uit van de serie Wie is wie, handige naslagwerken waarin je alfabetisch snel iets kan opzoeken.

Wie is wie in de oudheid?
Diverse auteurs
Taal: Nederlands
Afmetingen: 21,6 x 14 x 2,2 cm
Aantal pagina’s: 224
Geen illustraties
Gewicht: 338 g
Eerste druk: september 2021
Uitgever: Omniboek
EAN 9789401918121
Verkrijgbaar in de boekwinkel
Prijs: 20 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.