Nieuwe game over het mysterie achter de moord op keizer Domitianus

We bevinden ons in 96 na Christus en de vraag die iedereen zich stelt is wie de Romeinse keizer Domitianus heeft vermoord. En waarom gaf de Senaat opdracht om iedere herinnering aan hem uit te wissen? Los jij het mysterie achter de moord op Domitianus op?

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden brengt naar aanleiding van de grote tentoonstelling over keizer Domitianus een game uit waarmee je op interactieve wijze kennismaakt met het leven van de Flavische keizers in Rome, en keizer Domitianus in het bijzonder.

game_domitianus1

Verschillende Romeinse karakters, waaronder een kapster en een gladiator, nemen je mee terug in de tijd. Je begint in 96 na Christus, het jaar waarin Domitianus is vermoord. Na zijn dood volgde de vergetelheid.

De bouwwerken van zijn hand in Rome bleven staan, maar Domitianus’ beelden werden vernietigd en zijn naam werd verwijderd van gebouwen en objecten. Wat betekent het om herinneringen uit te wissen en wat weten we eigenlijk over deze keizer?

game_domitianus3

De game heeft verschillende spelniveaus of levels. Het spelen van het tentoonstellingslevel doe je in het museum, iets wat omwille van de coronamaatregelen momenteel dus even niet kan.

Dit spelniveau duurt ongeveer dertig minuten. Je bekijkt en bestudeert hiervoor verschillende internationale topstukken in het museum en geschreven bronnen.

Aanvullend kun je, zowel thuis als in Rome zelf, de verdiepende levels van de game spelen. Je kan bijvoorbeeld je bezoek aan de tentoonstelling voorbereiden en je kennis over Domitianus alvast testen. Het Rome-level kan je op elk moment spelen.

game_domitianus2

Deze nieuwe game is geschikt voor liefhebbers van de Romeinen, Rome en archeologie vanaf 15 jaar. De app is gratis te downloaden in de App Store (voor Apple en iPhone-gebruikers) en de Play Store (Android).

De Domitianus-game is gemaakt door Entertainment Game Apps Ltd., een bedrijf dat gespecialiseerd is in het creëren van games waarin geschiedenis en cultureel erfgoed de hoofdrol spelen. Ze werkten voor deze toepassing samen met Newcastle University (Engeland) en het Rijksmuseum van Oudheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.