Domitianopolis – Rome als stad van Domitianus

Prof. dr. Eric M. Moormann (emeritus hoogleraar Klassieke Archeologie aan de Radboud Universiteit) geeft op 11 januari van 20 tot 21 uur een gratis online lezing over keizer Domitianus.

In zijn lezing vertelt Eric Moormann over de monumenten die Domitianus in Rome liet bouwen en brengt zodoende het beeld van ‘Domitianopolis’ tot leven.

Deze boeiende lezing wordt georganiseerd door RoMeO, de vriendenvereniging van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en maakt deel uit van een serie lezingen over keizer Domitianus naar aanleiding van de tentoonstelling God op aarde.

domitianuslezing

Keizer Domitianus (81-96) ging als een van de slechtste keizers van het Romeinse imperium de boeken in. Gelukkig is er door modern onderzoek een veel genuanceerder beeld van de derde heerser uit het geslacht van de Flavii ontstaan.

Dit vormt de basis voor de grote tentoonstelling over Domitianus die momenteel in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden kan worden bezocht. Na Augustus geldt Domitianus als de actiefste bouwheer in de stad Rome.

Vijftien jaar regeerde Domitianus als keizer van Rome, tussen 81 en 96, langer dan menig ander keizer. Er was sprake van interne stabiliteit, rust aan de grenzen en het centrum van Rome werd verfraaid met tal van gebouwen.

Inschrijven voor deze online lezing kan hier. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail.

Het is niet nodig om extra programma’s te downloaden of te installeren op je computer.

Na aanmelding ontvang je een link, waarmee je via de browser op je pc, laptop, tablet of smartphone de lezing kan volgen. De livestream is vanaf vijf minuten vóór de aanvang online.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.