Trevifontein nagebouwd met 20.000 stukjes Lego

Er bestaan officiële Lego-bouwpakketten met de Trevifontein in Rome als onderwerp, maar je kan natuurlijk ook altijd zelf creatief aan de slag met de bekende blokjes.

Een Lego-liefhebber uit Sardinië heeft het gedaan: met 20.000 stukjes heeft hij de beroemde fontein nauwkeurig nagebouwd.

Maurizio Lampis, de oprichter van het Karalisbrick Museum in Sestu, in de buurt van Cagliari, heeft vijf maanden gewerkt aan zijn versie van de Trevifontein.

trevi_legoFoto: Karalisbrick Museum

Het model van de fontein is 75 cm breed en 50 cm diep met een hoogte van 70 cm op het hoogste punt. Er werd zelfs een rijtje met kijkende toeristen nagebouwd.

Het model van de Trevifontein wordt samen met andere Lego-creaties een tijdje tentoongesteld in het Karalisbrick Museum vooraleer het op tournee gaat door Sardinië, vergezeld van een Lego-recreatie van het Colosseum.

In de loop der jaren zijn reeds verschillende belangrijke bezienswaardigheden van Rome vereeuwigd in grootschalige Lego-projecten. Van het Colosseum bestaat eveneens een officiële bouwdoos met 9.000 stukjes.

Eind vorig jaar reconstrueerde kunstenaar en Lego-artiest Rocco Buttliere op eigen houtje zowat heel Vaticaanstad in Lego. Hij gebruikte daarvoor niet minder dan 67.000 stukjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.