Regering krijgt steun voor begrotingsplan van 32 miljard euro

Het parlement keurde tijdens een recente vertrouwensstemming het begrotingsplan van de regering-Mario Draghi goed. Het gaat om een bedrag van 32 miljard euro.

Het geld zal onder meer dienen om de inkomstenbelastingen van de Italianen te verlagen (8 miljard euro) en om de impact van de oplopende energieprijzen te compenseren (4 miljard euro).

Premier Mario Draghi neemt ook maatregelen die door eerdere regeringen al meermaals werden uitgesteld. Daarbij horen een btw-verlaging op een aantal producten en de oprichting van een steunfonds dat jongeren moet helpen om een huis te huren.

spaarvarken

Mario Draghi wil met zijn begrotingsplan de beperkte economische groei van het land een boost geven. De viruscrisis heeft de nood daaraan nog versterkt.

De economische productie in Italië steeg vorig jaar met ruim zes procent, na een daling met bijna negen procent in 2020. Dat was het jaar waarin het coronavirus voor het eerst opdook.

De viruscrisis kost Italië miljarden euro’s aan inkomsten. Vooral de toeristische sector werd en wordt nog steeds zwaar getroffen. Talloze mensen stellen hun vakantie uit of annuleren hun bezoek.

Dat heeft ook een directe weerslag op de consumptie in Italië. Onder meer de wijnproducenten zitten met heel wat productie-overschotten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.