Italiaanse politie vreest imagoschade nadat overheid roze mondmaskers koopt voor agenten

Sinds kort moeten in Italië vrijwel overal FFP2-mondmaskers worden gedragen in plaats van de gewone chirurgische exemplaren. Tot zover is er niets aan de hand. Politieagenten reageren echter boos en vol onbegrip nu blijkt dat ze tijdens hun dienst roze mondmaskers zullen moeten dragen.

Die werden in grote hoeveelheden gekocht door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De politiemensen vinden roze een ongeschikte kleur en vrezen dat hun reputatie eronder zal lijden. Mensen gaan ons uitlachen als we met roze maskers op straat rondlopen, klinkt het.

Men zou toch denken dat het na twee jaar crisis eenvoudig zou moeten zijn om gepaste mondmaskers te kopen. Maar waarom men nu gekozen heeft voor roze exemplaren in plaats van zwarte, witte of blauwe, is ons een raadsel, zegt de secretaris-generaal van een politievakbond, het Sindacato Autonomo di Polizia (SAP).

roze_mondmaskers

De Italiaanse overheid heeft voldoende roze mondmaskers gekocht om alle politiebureaus in heel Italië te bevoorraden. De eerste leveringen arriveerden zopas bij de politiebureaus in Bologna, Ferrara, Pavia, Siracusa, Varese en Venetië, waar de lading op ongeloof en verbijstering werd onthaald.

Osvaldo Paoloni van het SAP heeft al een brief geschreven naar Lamberto Giannini, de baas van de afdeling Openbare Veiligheid op het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

In de brief staat dat agenten zullen weigeren om de roze mondmaskers te dragen. Wij dragen ons uniform en de bijhorende insignes en uitrusting met waardigheid en respect. Een roze mondmasker hoort daar niet bij en is ongepast. Dat ondermijnt ons gezag, aldus Paoloni.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.