Unieke rondleidingen in het Olympisch Stadion van Rome

Het Stadio Olimpico in Rome opent tot 31 maart 2022 de deuren voor een boeiende rondleiding achter de schermen van het stadion.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de kleedkamers en op de tribunes, ze wandelen door de toegangstunnel die de spelers van de twee thuisclubs, AS Roma en Lazio gebruiken en mogen zelfs even op het voetbalveld. Daar is ook een fotomoment voorzien.

De rondleiding gebeurt in het Italiaans en Engels en wordt ondersteund door ultramoderne multimediatechnologieën.

Die laten je een aantal onvergetelijke momenten in het stadion herbeleven en nemen je desgewenst dieper mee in bepaalde facetten van de geschiedenis van het stadion.

Het initiatief voor de rondleidingen gaat uit van Sport e Salute en verloopt in samenwerking met de twee Romeinse voetbalclubs en de Italiaanse voetbalbond.

olimpico (2)

De tour omvat ook een bezoek aan de trofeekamer waar met hologrammen alle bekers en trofeeën worden gevisualiseerd die ooit in het stadion werden gewonnen.

Je maakt ook kennis met het museum waar je unieke shirts, video’s en foto’s kan bewonderen. Naast voetbal- en sportmemorabilia, vind je hier ook herinneringen aan bekende artiesten die hier speelden en het publiek in vervoering brachten.

Je maakt ook kennis met enkele legendarische figuren die mee de geschiedenis van het Olympisch Stadion hebben geschreven, waaronder Francesco Totti, Giorgio Chinaglia, Usain Bolt, Vasco Rossi en Roger Waters.

De rondleiding begint met de getuigenissen van de grootste evenementen uit het verleden, waaronder de Olympische Spelen van 1960, de Europese Kampioenschappen van 1974, de Wereldkampioenschappen van 1987, de Wereldbeker van 1990 en de AS Roma en SS Lazio kampioenschappen.

Daarna volgt een gedetailleerder overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van de voorbije twintig jaar en is er een vooruitblik naar de Europese kampioenschappen atletiek die plaatsvinden in 2024.

De bezoeker zal vooral onder de indruk zijn van wat zich achter de schermen van een dergelijk groot stadion allemaal afspeelt. De rondleiding brengt je dan ook op plaatsen die tot nu toe voor het publiek en de fans volkomen ontoegankelijk waren.

olimpico (4)

De rondleiding eindigt bij de Olimpico Store, een winkel met allerlei merchandising en waar je desgewenst een gadget of souvenir van het stadion en zijn belangrijkste gebruikers (de Federazione Italiana Giuoco Calcio of FIGC, AS Roma en SS Lazio) kan kopen.

Wie wil kan na de rondleiding iets kan gebruiken in de bistro van het stadion, een modern designrestaurant met een gastronomisch aanbod dat onder de supervisie staat van de bekende Romeinse chef Antonello Colonna.

Tickets kosten 15 euro zijn verkrijgbaar via deze website en aan het loket van het Stadio Olimpico aan de Via dei Gladiatori 2.

Dat is elke dag open van 10 tot 18 uur, behalve op wedstrijddagen. Je kan slechts twee tot drie weken vooraf boeken.

Bezoekers die een tour hebben geboekt krijgen toegang vanaf de Monte Mario Tribune.

https://stadioolimpicotour.vivaticket.it/

Bekijk hier een filmpje over de rondleiding in het stadion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.